fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Fysioterapeut, Nervmobilisering, Golfskador och golfrelaterade skador & Hälsporre (plantar fasciit) – Skadekompassen

Din sökning på Fysioterapeut, Nervmobilisering, Golfskador och golfrelaterade skador & Hälsporre (plantar fasciit) resulterade i 12 vårdgivare

Förslag på djupare filtrering

Nervmobilisering

Golfskador och golfrelaterade skador

Skador vid golf spel drabbar rygg, armbåge, axel, handled, fot, fotled, knä, och de vanligaste skadorna är golfarmbåge, tennisarm, ont i ryggen som ryggskott och diskbråck samt ont i handleden och ont i knät på grund av meniskskada, artros eller främre knäsmärta. Stukad fot och hälsporre också vanligt. Skadorna beror framför allt på att golfaren ökar sin aktivitetsnivå snabbare än vad kroppen hinner bygga upp den för och ofta sker detta i kombination med en dålig slagteknik. Att ta lektioner av ett pro och lära sig en bra svingteknik och därefter träna in den successivt över tid är ett bra sätt att förebygga skador av golfspel. Då en skada har uppstått hjälper våra vårdgivare; fysioterapeuter, läkare, naprapater i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sverige dig med diagnostik, behandling för att du snabbast möjligt skall bli frisk och tillbaks på golfbanan igen.

Fysioterapeut

En fysioterapeut är sjukvårdens förstainstans, remissinstans och specialistinstans vid skador och sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. Det krävs ingen remiss till fysioterapeut och man kan själv välja vilken sådan man önskar kontakta och boka tid till. En fysioterapeut arbetar med undersökning, bedömning, diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. En fysioterapeut är specialiserad inom olika områden som neurologi, reumatologi, ergonomi, fysisk aktivitet och idrottsmedicin, ortopedisk medicin, äldres hälsa, andning och cirkulation, psykosomatiska tillstånd och habilitering och pediatrik. Fysioterapi eller sjukgymnastik är det tredje största vårdområdet efter sjuksköterskor och läkare. Det är en profession som är specialiserad på att förebygga skada och ohälsa samt på att efter skada och sjukdom kliniskt bedöma och diagnostisera tillstånd samt att återfå människor i funktionell rörlighet samt aktivitetsförmåga genom rörelse, behandling och hjälp till egenvård. Första januari 2014 byttes namnet på yrkesgruppen från sjukgymnast och sjukgymnastik till fysioterapeut och fysioterapi.

Hälsporre (plantar fasciit)

Hälsporre (plantar fasciit eller plantar fasciepati) kallas den skada som drabbar senstråket under foten. Syftet med detta senstråk är att stödja hålfotens båge och hindra hålfoten att sjunka ihop vid belastning. Vid stillastående och vid varje steg vi tar uppstår dragbelastning i senstråket och dess fästen samt tryckbelastning från underlaget mot fästet i hälbenet. När denna belastning blir för stor uppstår skada, svullnad och smärta, vilken vanligtvis placerar sig på insidan under hälen och/eller i framkant av och under hälen vid gående och stående. Behandling vid hälsporre är egenvård som cirkulationsträning, töjning, tungt belastad träning samt avlastning med hälkoppsinlägg, skoinlägg, tejpning och uppträning av stödjande muskulatur samt läkningsstimulerande behandling som stötvågsbehandling, laserbehandling, injektionsbehandling. I sällsynta fall även operation.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar