fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Psykodynamisk psykoterapi, Hälsporre (plantar fasciit) & Onkologisk rehabilitering – Skadekompassen

Psykodynamisk psykoterapi, Hälsporre (plantar fasciit) & Onkologisk rehabilitering resulterade i 0 vårdgivare

Psykodynamisk psykoterapi

Psykodynamisk psykoterapi är ett samlingsnamn för psykoterapier där man arbetar med självinsikt och relationer till andra för att minska psykologiska problem. Den psykodynamiska psykoterapin är starkt influerad av Sigmund Freud som utvecklade psykoanalysen samt Carl Rogers och Abraham Maslows humanistiska psykologi. Psykodynamisk psykoterapi kan ges till individer, par och grupper och syftet är att ge klienten ökad kontakt med och kunskap om hur han eller hon fungerar i relation till andra och till sig själv och därigenom minska psykiska symtom samt förebygga att de återkommer.

Onkologisk rehabilitering

Onkologisk rehabilitering är olika insatser för att du som varit eller är sjuk i cancer ska återfå så mycket som möjligt av din fysiska och psykiska förmåga.

Hälsporre (plantar fasciit)

Hälsporre (plantar fasciit eller plantar fasciepati) kallas den skada som drabbar senstråket under foten. Syftet med detta senstråk är att stödja hålfotens båge och hindra hålfoten att sjunka ihop vid belastning. Vid stillastående och vid varje steg vi tar uppstår dragbelastning i senstråket och dess fästen samt tryckbelastning från underlaget mot fästet i hälbenet. När denna belastning blir för stor uppstår skada, svullnad och smärta, vilken vanligtvis placerar sig på insidan under hälen och/eller i framkant av och under hälen vid gående och stående. Behandling vid hälsporre är egenvård som cirkulationsträning, töjning, tungt belastad träning samt avlastning med hälkoppsinlägg, skoinlägg, tejpning och uppträning av stödjande muskulatur samt läkningsstimulerande behandling som stötvågsbehandling, laserbehandling, injektionsbehandling. I sällsynta fall även operation.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar