besvär i höger arm

Hej !

Jag är pianist och för ett år sedan började min högerhand krångla då jag stegvis märkte att ring och lång fingret blev mer och mer stelare och för tre månader sedan blivit helt låsta , stela och ömande. jag använde voltarin salva och ipren och akupunkter men ingenting hjälpte.

Det känns också stel och spänd i handleden och axeln fast har inga problem med vänster hand

Jag vet inte hur ska jag få hjälp och detta är så viktig för mig att kunna börja spela igen

kan ni vara snälla svara min fråga och vad  ni rekomenderar och vilken är min diagnos.

Mvh

Bamo

Taggar:

1 svar

  1. Hejsan !

    Tack för mailet. Din beskrivning av att dina spelfingrar vill låsa sig, brukar vara en senskide inflammation med förtjockning i fingrarnas böjsenor. I nivå med fingrarnas grundled. Ibland kan kan känna en ömmande liten resistens strax nedom varje finger. Orsaken är överansträngning och första steget i behandlingen är kortisoninjektion för att lägga inflammationen.

    Mvh Dr Peder Blomqvist
    http://www.lakarhuset.com

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.