Enl. Läkare på vårdcentral inflamation i muskeln, överarmens utsida.

 

Smärta i överarmsmuskeln vä.(utsidan). När man klämmer på muskeln känns den svälld (hård), men det syns inte på armens utsida. Det är hart när omöjligt att sova då smärtan ger sig till känna vid vila. Det är stora begränsningar i möjliga rörelser. Ont vid armrörelse vridning med handflatan uppåt, att ta bakom ryggen i midjehöjd, att ta under och över hö. arm och vid armlyft.

Detta kom plötsligt för ca: 2 månader sedan. Den första diagn. var axelproblem, blev då rem. till röntgen som visade något liten artros, rekomenderades sjukgymnast, gick ca: 10 ggr. utan att bli bättre. Kom själv på svullnaden i muskeln, gick till vårdcentralen för att få ett nytt utlåtande från Läkaren som då sa att det var muskelinflammation och att det endast var träning och smärtstillande som hjälpte.

 

1 svar

 1. Hej Leif,

  Tack för din fråga. Smärta på utsida överarm brukar så gott som alltid komma från skada/sjukdom i någon av vävnaderna kring överarms-skulderbladsleden. Om rörelseinskränkning finns är det möjligt att du har drabbats av frusen axel. Hur som helst bör du träffa en vårdgivare som är duktig på diagnostisering innan vidare åtgärder och behandlingar provas. Sök en sjukgymnast eller läkare vidareutbildad inom OMI då dessa är skolade i diagnostik och därtill diagnosriktad behandling, träning och egenvård.

  Jag vet inte var du bor, men du kan titta efter vårdgivare i klinikregistret på http://www.frusenaxel.se/klinik/ eller på http://www.impingement.nu/klinik/ eller i registret över examinerade vårdgivare på http://www.ominorden.com.

  Hälsar
  Daniel Öhlin, leg. sjukgymnast
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.