Förkalkning på fotknölen

Hej

Under en agility tävling (hund hopp tävling) trampade jag ner i en grop. Jag hade ont men inte så ont som vid en vrickning. Jag kunde gå på foten. Men den var svullen.

Jag fick ont i foten då jag tex sprang, i flera veckor efter. Jag vilade tyvärr inte foten utan hade den lindad vid tävlingar och dyl. Det var ju mitt i tävlingssäsong.

Vid normal belastning (till vardags) kände jag inte så mycket av foten men då foten inte belastades så hakade den likson fast och det gjorde mycket ont.

Jag fick extra ont efter en kurs helg med mycket springande men hunden. Då fick jag så ont när jag inte belastade foten så att jag inte kunde sova på natten. Då, flertalet veckor efter feltrampet sökte jag läkare. Jag fick vänta flera veckor på läkartid.

Läkaren som jag träffade skickade mig på akutröntgen dagen efter besöket. Svaret jag fick var att jag hade en 3mm stor förkalkning nedanför spetsen på fotknölen efer en gammal skada.

Läkaren ville att jag skulle kontakta sjukgymnast som i sin tur via telefon sa att en sådan skada är svår att träna bort. Hon föreslog Stötvågsbehandling???

Är detta en skada som man opererar eller kan stötvågsbehandling hjälpa mig.

Hur tycker du att jag ska gå vidare???

1 svar

 1. Hej Lotta!

  Tack för din fråga.
  Om man är säker på att förkalkningen är orsaken till ditt besvär med upphakning och belastningskänslighet (det kan ju vara en förkalkning som du haft även tidigare och som inte är symtomgivande?) så åtgärdas det operativt. Om upphakningarna dock inte fortsätter men en belastningskänslighet finns så kan den eventuellt försvinna med träning. Jag tycker du skall gå till en sjukgymnast eller läkare med vidareutbildning inom ortopedisk medicin – omi. Där får du hjälp med bedömning och lämplig behandling och rehabilitering. Om du uppger var du bor kanske vi kan rekommendera någon lämplig i ditt närområde.

  Vänligen,
  Daniel Öhlin, leg sjukgymnast
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.