Fotled

Hej!

För några veckor sedan klev jag ner på min högra fot med hög belastning utan att vara beredd, då jag missade ett trappsteg medan jag gick och tittade på mobilen. Klantigt… Hur som helst så kände jag att något ”hände” inne i fotleden, kanske knäckte till, men i övrigt märktes inga skador den dagen. Jag fortsatte gå och röra mig utan problem resten av dagen, inga symtom. Morgonen efter var det lite svullet och ömt, och under följande dag tilltog svullnad och värk för att nå sitt max. Därefter följde en dryg vecka med ganska betydliga symtom, innan det började gå tillbaks, men det svällde mer igen om jag belastade för mycket även en tid efter första veckan. 

Svullnaden satt runt hela fotleden, inte på någon enskild sida. Inget blåmärke. Det värkte, men det gjorde inte mer ont av att t.ex. gå eller stå på benet, förutom att det blev sämre efteråt om man gick och stod mycket. En läkare som undersökte foten klämde runt om men det var inte smärta så ytligt. Denne trodde ändå att det var någon ledbandsskada. Jag själv trodde det hade hänt något inuti leden, med inflammation inne i leden och långsamt utvecklad synovit som följd. Jag tyckte inte det fanns några tecken på blödning från ledband, inte utanför ledkapseln i alla fall.

Vad har ni för teori om vad som hänt min fotled?

MVH

Andreas

Taggar:

1 svar

 1. Hejsan !

  Om svullnaden sitter runt leden samt om det gör ont när du böjer foten upp/ner. Så är det troligen en ledinflammation sk artrit. För fördjupad undersökning vid ledsvullnad kan man med fördel punktera leden för att utesluta blod ( skada ).

  Behandling om ej blod i leden :

  ( 1 ) Vila
  ( 2 ) Kortisoninjektion

  Dr Blomqvist http://www.lakarhuset.com

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.