frozen shoulder

Hej. Jag har fått diagnosen frozen shoulder och har mot detta fått 2 kortisoninjektioner men de har inte hjälpt. Har ibland mycket ont och kan inte röra armen utåt, uppåt eller bakåt pga smärta. Går även på sjukgymnastik men då jag har så ont hjälper det mig inte. Nu säger min läkare att han inte kan göra mer utan jag måste helt enkelt stå ut med detta. Min fråga är om det verkligen inte finns något att göra genom en operation eller liknande. Jag står inte ut med tanken på att ha det så här i ett kanske två år

2 svar

  1. Jag fick elbehandling mot frozen shoulder, med akupunktur. Det fungerade bättre än kortisonspruta, det värsta är att motsvarande sida som förut var bra har blivit stel. Den som fick el o akup blev mycket bra i rörligheten.

  2. Hejsan !

    Tack för ditt mail. Frusenskuldra brukar ge symtomen att det är svårt att klia sig i håret samt klia sig på ryggen. Smärta ner mot armbågen samt svårt att ligga på armen.

    Behanling : Injektioner av kortison i leden. Ofta behövs det 5 -7 injektioner ( fram till smärtfrihet. När smärta är borta så kommer stelheten att vara delvis kvarstående. Då är det dax för kapseltöljning av sjukgymnast ( detta får ej göra ont, då kommer du åter att bli sämre ). Injektionerna har bara effekt om dom ges i leden mot benkontakt

    Mvh Dr Peder Blomqvist
    http://www.lakarhuset.com

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.