frusen axel?

Har en längre tid haft väldig värk i framför allt höger axel men även vänster. Nu börjar värken vandra ner till armbåge och även i viss mån till handleden. jag kan inte ligga och sova på sidan som jag brukar , måste ligga plant på ryggen vilket gör att jag inte kan sova ordentligt. först var det bara vid rörelse som jag hade ont , nu värker det hela tiden. att sträcka ut armen åt något håll är omöjligt, då känns det som någon skulle satt kniven i axeln. jag har haft magsår så diklofenac kan jag inte äta längre. jag har fått panodil och tramadol 50 mg av min läkare men det hjälper ej , ska ta det 1*4. vad ska jag göra , kan inte arbeta med denna smärta och min vc -läkare vägrar ge mig kortisonspruta i axeln. Hjälp

1 svar

 1. Hej Eva!

  Ja det låter som frusen axel på din beskrivning. Beroende på hur dina besvär startade, om de uppkom efter en överbelastning eller trauma (efter t.ex ett fall) eller om de uppkom utan någon klar orsak samt vilken fas sjukdomen är i kan behandilngen även bestå i kapseltöjning och då behövs inga ledinjektioner. Ledinjektion med kortison brukar dock snabbt minska smärtan, vilket är det primära besväret vid frusen axel. Axelstelheten klarar man bättre att leva med till dess att den går tillbaks av sig själv, vilket den slutligen gör.

  Bäst är förstås om du kan träffa en omi-sjukgymnast eller omi-läkare som kan säkerställa diagnosen och erbjuda lämplig behandling. Om du berättar var du bor kanske jag kan hänvisa dig till någon i närheten.

  Mvh
  Daniel Öhlin
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.