Hålfotsproblem – ont i hålfoten

Hej ! 🙂

Jag har haft problem med min hålfot alldeles för länge, närmare 10 år! Har varit hos åtskilliga vårdinrättningar men de har bara givit mig hålfotsilägg oavsett och trott stenhårt på det ska lösa problemet, men gör ju precis lika ont!

När jag går vanligt är det inga problem men så fort jag springer en liten kortare bit eller går väldigt långt så får jag fruktansvärt ont i båda fötterna på exakt samma ställe, i hålfoten,. Sedan släpper det bara några minuter efter om jag lyfter fötterna och vilar dom.

Så här håller det på men ingen kan lösa problemet så hoppas nu på hjälp så jag äntligen kan röra mig normalt!

1 svar

 1. Hej!
  Långvariga besvär från fötter löses sällan endast med skoinlägg, som du erfarit. Avlastning och ökad komfort med skoinlägg brukar dock reducera besvären för många.
  Vad just du lider av är naturligtvis svårt att svara på så här. Vi vet dock att många fotbesvär behöver bedömas av kunnig sjukgymnast för att kunna optimera resultaten. Vi vet också att korrekt träning/övningar i de flesta fall ger goda resultat. Dessa föreslås utifrån just dina besvär och vad som framkommer i undersökningen.
  Vid misstanke om artros, dvs broskdestruktion från leder i foten, får man hantera problemet från ett lite annat perspektiv. Då är skoval och skoinlägg av största vikt. Allt för att skapa optimal avlastning för att befrämja aktivitet.
  Om du inte provat några övningar redan, skulle jag föreslå att först komma igång med dagliga tåhävningar och balansövningar. Gör dem så pass intensivt som dina besvär tillåter. Blir det värre så gör rörelseutslaget mindre och färre antal repetitioner. Känns det bra så öka succesivt ungefär varannan vecka.
  Lycka till!
  Anders Pettersson, leg sjukgymnast, Ortomed Göteborg

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Vi värnar om din integritet.

Tänk på att:

Som användare våra Websidor och våra Tjänster liksom av detta forum accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy Du godkänner därtill även att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra. För att värna om din integritet rekommenderar vi dig att inte använda ditt riktiga namn samt i övrigt undvika att lämna sådan information som kan härledas till dig som person. Tänk även på detta när du väljer ditt användarnamn när du skapar ditt konto hos oss då ditt användarnamn kommer stå som avsändare för ditt meddelande i forumet. Din e-postadress visas dock inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.