Hälsporre, eller något annat?

Jag har ont i en fot sedan ca 3 veckor tillbaka, närmare bestämt på baksidan av hälen och undrar om det kan vara hälsporre?
Flera symptom passar in på vad jag har last om hälsporre, som tex värst på morgonen, men det onda sitter baktill på hälen och inte under hälen som verkar vara det vanliga problemområdet för hälsporre.
Det onda området koncentreras till en yta ca 3 cm ovanför tramdynan och det gör inte alls ont om jag inte belastar foten. Det onda är mest markant när jag gör en rörelse som sträcker hälsenan, och I synnerlighet på morgonen som sagt.

1 svar

  1. Hej,

    Det låter inte som hälsporre (plantar fascialgi) utan handlar troligen om överbelastning av hälsans infäste på baksidan av hälbenet. Detta fäste sträcker sig ganska långt ner på baksidan av hälbenet. Om det är detta så kan töjning av hälsenan göra ont, vilket du också beskriver, samt att det brukar göra ont att belasta hälsenan med aktivitet eller tåhävningar. Vill du säkerställa diagnosen så kan du söka vård, annars kan du börja med att följa rekommendationerna för hälseneinflammation (hälsenetendinos) och göra dagliga tåhävningar 3×15 stycken, men i trappa utan istället göra dem på plan mark. Du kan läsa mer om hälseneinflammation här: https://www.skadekompassen.se/skador-sjukdomstillstand/halseneinflammation-halsenetendinopati/

    Lycka till!

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.