Hälsporre i snart tre år.

Har nu under snart tre år haft mycket problem med smärta under fötterna. Har provat inlägg men detta har inte hjälpt mig

Smärtan blir tyvärr bara värre och värre och jag har problem när jag gått för länge.

Har även sk. vilovärk. Gör stretchövningar varje dag, men det känns bara bra en stund.

Har hört att stötvågsbehandling kan hjälpa, kan man få det på sjukhus eller finns det bara hos privata kliniker.

3 svar

 1. Hej!

  Jag fick via min vårdcentral veta att jag kunde gå till en viss sjukgymnast. (Utan remiss). Betalar 80 kr per gång.

  Mvh Katarina.

 2. Hej!

  STÖTVÅGSBEHANDLING
  Stötvågsbehandling är ett bra behandlingsalternativ och väl värt att pröva. Jag har inte hört att sjukhusen erbjuder denna behandling ännu utan vanligtvis är det privata vårdgivare som investerat i utrustningen och de brukar ta omkring 500-600 kr för en behandling oavsett om de är landstingsanslutna eller inte. Räkna med 3-5 behandlingar.

  FOTORTOSER MED DJUP STYV HÄLKOPP
  Gjutna fotortoser med djup styv hälkopp brukar ge en bättre avlastning än ortopediska inlägg. Framför allt om smärtan är lokaliserad under hälen snarare än i framkant och ut under hålfoten. Den djupa styva hälkoppen skapar en tjockare fettkudde vilket ger mindre belastning på det irriterade vävnadsfästet under hälen.

  Med vänlig hälsning

  Daniel Öhlin
  leg. sjukgymnast
  http://www.ortomed.se

 3. Hej!

  Där jag bor och arbetar finns möjlighet till stötvågsbehandling via privata vårdcentraler (mig veterligen betalar man bara vanlig patientavgift på 100 kr per besök). Hur det ser ut i övriga landet har jag inte så bra koll på. Var bor du någonstans?

  Mvh

  ViktorHenning

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.