Höftledsluxation

Hej! Jag föddes med höftledsluxation som de upptäckte när jag var 1 år och 8 månader. Detta har gjort att jag har väldig värk idag, speciellt vid aktivitet. Jag undrar om det kan finnas någon chans att förbättra detta genom att träna upp musklerna runt höften? Eller andra tips? Har gått på regelbunden röntgen och undersökningar tidigare, men aldrig fått några tips mer än att hålla mig ifrån det som gör ont. 

Tacksam för svar 🙂

MVH Anna

1 svar

 1. Hejsan !

  Tack för din fråga.

  Som alltid är det en individuell bedömning. Ligger inte lårbens huvudet stilla i leden är det lätt att leden blir inflammerad med smärta som följd. Är leden sliten ? Är leden stel ?

  Aktivitet ” smörjer ” leden. Träning stärker muskulaturen så att den negativa rörelsen i leden minskas. Höft kapsel töjningar gör höftleden mindre stel

  Du bör rehabiliteras av en sjukgymnast med stor vana över liknande problematik

  Mvh Dr Peder Blomqvist
  http://www.lakarhuset.com

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.