Höger sida av kroppen ofta skadedrabbad och känsligare för belastning.

Har under ca 3 års tid styrke och konditionstränat ca 6 dagar i veckan. Innan dess var jag kraftigt överviktigt 114 kg, på 166 cm. Målet med träningen inledningsvis var ju givetvis viktnedgång men det ena gav det andra. Ca två år innan jag började träna drabbades jag av en inflammation i höger axel, det behandlades med en kortisioninjektion och jag fick ett rehabprogram av sjykgymnasten som jag följde någorlunda ett par månader efter behandling. Idag har jag bestående stickningar/domningar i höger ringfinger, tillfälliga stickningar i höger hands tumme, pekfinger och långfinger vid belastning som från att diska till bära matkassar från butiken, jag har även nedsatt styrka i handleden på höger hand. Höger axel är också svagare och jag har ofta ont i axeln och nacken, samt ner mot höger latsmuskel, har varit i kontakt med den lokala sjukvården där man ställt den ena diagnosen efter den andra, bla nervinklämning och karpaltunnel, jag har fått allt från diklofenak till tryptizol utskrivet och visst har det hjälpt någorlunda, men symptomen återkommer kort efter att jag avslutat medicineringen. Till detta kan tillägas att jag även har haft och ibland återkommande smärta i nedre delen av höger ryggsida mot gluteus till, typ ischias liknande smärta som forplantar sig ner i benet och ut mot foten och tårna. Min slutsats (amatördiagnos) är att jag på höger sida av kroppen har en eller flera rejäla nervinklämningar som behöver fastställas, men då den lokala vårdcentralen vägrar remitera mig vidare för utredning behöver jag veta hur jag kan ta mig vidare utan att gå igenom vårdcentralen. Bor i Kristinehamn/Värmlands län.

1 svar

 1. Hej Reloader!

  Tack för din fråga.

  På din beskrivning låter det som att du ringat in orsaken till ditt besvär riktigt. Det låter som diskskada med nervpåverkan. Det är då bra om du träffar någon som kan ta reda på om så är fallet, förklara skada/skador och symtomsambandet bra och hjälpa dig vidare med egenvård och behandling. Jag vet inte hur många vårdcentraler ni har och vilken du varit på, men prova att kontakta Petter, Sandra eller Ulrica, se nedan för kontaktuppgifter. De kan nog hjälpa dig eller guida dig vidare till rätt person i Kristinehamn?!

  Återkom gärna och berätta hur det gick eller om du vill ha ytterligare tips. Lycka till!

  Petter Nordenhäll
  Rehabiliteringsenheten Kristinehamn
  Vårdcentralen
  Sandbäcksgränd 2
  681 80 Kristinehamn
  telefon: 0550-862 81

  Sandra Nordström och Ulrica Svensson
  Rehabiliteringsenheten Kristinehamn
  Landstinget i Värmland
  Sandbäcksgatan 2
  681 80 Kristinehamn
  Tel: 0550-86280

  Mvh Daniel
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.