Impingement

Under ett års tid har jag känt av min axel/arm vid vissa rörelser (t ex ta på bältet mm) men när jag tränade pump i oktober o lade upp en stång med vikter inför benpress så fick jag akut ont. Efter detta blev det värre…kan inte göra ngn rörelse ovan axel med vänster arrm. Ställer till mycket problem i vardagslivet mm. Sover dåligt osv.

Har gått på sjukgymnastik hela tiden, fått akupunktur men tycker att det hjälper lite men inte som jag önskar.

Har läst på nätet om Impingement o det verkar vara vanligt och långvarigt…=(

Röntgade axel förra veckan o det var normalt.

Vad göra??? Börjar bli trött o ledsen på detta.

 

 

1 svar

 1. Hej Helén!

  Jag förstår att det är ansträngande, framför allt när nattsömnen börjar störas. Det finns som du säkert läst (www.impingement.nu) olika vävnader som kan vara orsaken till din inklämningssmärta. Beroende på vilken vävnad som ger din smärta rekommenderas lämplig åtgärd/behandling. De vanligaste skador som ger impingement (inklämningssmärta) är:

  • SLEMSÄCKSINFLAMMATION – Behandlas med kortisoninjektion
  • SUPRASPINATUSTENDINOS – Beh: stötvågsbehandling, friktionsmassage, excentrisk träning, kortisoninjektion
  • INFRASPINATUSTENDINOS – Beh: stötvågsbehandling, friktionsmassage, excentrisk träning, kortisoninjektion
  • SUBSKAPULARISTENDINOS – Beh: stötvågsbehandling, friktionsmassage, excentrisk träning, kortisoninjektion

  FÖRSLAG
  Mitt tips är att du går till en omi-utbildad vårdgivare som försöker ta reda på vilken vävnad som orsakar smärtan. De kan även förklara din skada för dig och erbjuda lämplig behandling. De som är listade på http://www.impingement.nu är utbildade för detta. Om ingen av dem finns nära dig så sök någon (sjukgymnast eller läkare) som är specialiserad på OMI (ortopedisk medicin international).
  Fortsatt behandling innan smärtorsak är konstaterad kan förstås hjälpa men tar sannolikt längre tid.

  Med vänlig hälsning

  Daniel Öhlin
  leg. sjukgymnast
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.