Inlägg för höga valv i Joyaskor?

Hej!
Jag har haft hälsporre i ett år nu och har idag köpt Joyasandaler. Det jag undrar över är om jag behöver lägga i mina inlägg för höga valv som är gjutna efter mina fötter i sandalerna.
Här finns inga avtagbara sulor utan jag får i så fall lägga inläggen direkt på den sulan som finns där.
Jag har även köpt HokaOneOne-skor och ortopedteknikerna rekommenderar att jag har mina inlägg i dessa skor.
Vad är det som gäller? Jag vill bli av med min hälsporre och tycker därför ovanstående frågetecken är viktiga för mig.
Tack på förhand!
Lisbeth

2 svar

 1. Jag har haft problem med hälsporre i ett halvår,
  när jag köpte ett par häl strumpor av typ stödstrumpa.
  Efter ca en månad var smärtan borta och inlägg
  i skon togs bort. Nu är jag helt symptomfri känns
  härligt.

 2. Hej Lisbeth,
  Trist med långdragen hälsmärta!
  Joyaskors sulors mjukhet gör att de pressas upp i hålfoten då häl och framfot pressas ner i materialet. Om man har ett skoinlägg som är tjockt uppbyggt i hålfoten så kan det bli ”platsbrist” där. Ett skoinlägg som istället är tunt och inte bygger massa i hålfoten kan ofta användas ihop med mjuka sulor. Huruvida man vill använda skoinlägg på en Joyasula eller inte är individuellt. En del tycker att Joyasulan i sig är tillräckligt lindrande och en del upplever ytterligare avlastning med ett skoinlägg.
  En sandal som inte har remmar, hälkappa eller material som stödjer och håller inlägget på plats är inte tänkt att använda ihop med skoinlägg. Det finns risk att inlägget ”glider ur position”.
  En tumregel är att gå på komfortkänslan. Om det känns skönt/bra att änvända ett skoinlägg i en sko så gör det. Om det inte känns skönt/bra så gör det inte. Komfortkänslan har i forskningen vara den viktigaste faktorn vid val av sko och sula. Mitt råd är att du använder denna principen gällande dina Hoka OneOne också.
  För ytterligare hjälp rörande din hälsmärta kan du läsa här: https://www.skadekompassen.se/skador-sjukdomstillstand/halsporre-plantar-fasciit-halsmarta-hos-vuxna/
  Vårdgivare som arbetar med hälsporre hittar du här (sortera/filtrera på din ort/område): https://www.skadekompassen.se/vardgivare/skada-sjukdomstillstand/halsporre-plantar-fasciit/
  Lycka till!
  Vänliga hälsningar,
  Daniel Öhlin, leg. sjukgymnast
  Ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.