Knäskydd

Hej Skadekompassen!

Jag har länge haft ont i mitt vänstra knä nu. Det beror i grunden på en gammal ledbandsskada/meniskskada som jag ådrog mig för många år sedan i samband med en fotbollsmatch. Jag känner ibland av skadan när jag löptränar, men det är först när jag löptränar mycket (minst 3-4 ggr i veckan) som det gör riktigt ont. Så länge jag kan träna ett par gånger i veckan utan att ha jätte ont är jag rätt nöjd, men så gav min kompis ett tips om att införskaffa sig ett så kallat vulkanskydd/värmestöd/eller vad det nu heter. Det ska alltså vara ett knäskydd i stil med som finns här enligt min kompis http://vulkanskydd.com/produkt-kategori/knaskydd/

Nu är min fråga om det är värt att lägga ut pengarna på ett sådant ganska simpelt (ser ju iaf ut att vara det) skydd. Eller finns det andra mer specifika skydd för just meniskskador?

1 svar

 1. Hej,

  Om man vet att smärtan i knät kommer från belastning på antingen den inre eller yttre ledytan eller menisken så skulle ett mer avancerat skydd kunna hjälpa dig. Det finns knäskydd där belastningen styrs ifrån antingen insida till utsida av knät eller tvärtom. Dessa kostar dock mellan 6 000-10 000 kr. I ditt fall låter det som att du istället först borde prova ett ”enklare” knäskydd som ger kompression runt knät och se om det kan hjälpa dig att vara så aktiv som du vill. Om du inte varit hos vårdgivare tycker jag att du också kan boka tid och se om ni kan finna vilken vävnad som troligen ger din smärta och se om behandling eller rehabträning kan hjälpa.

  Här finns ett knäskydd med kompressionsstickning och komprimerande pelotter: http://fyseum.se/product.html/genutrain?category_id=39

  Här finns vårdgivare som arbetar med knäskador:
  https://www.skadekompassen.se/vardgivare/besvarsomrade/ont-i-knat/

  Lycka till med knä och träning!

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.