kraftigt slag mot häl

fick ett kraftigt slag mot häl av ett fall…hälen blev blå och svullen och ont gjorde det.

Nu en vecka senare är det fortfarnade svullen och det är rött och göra ont.

Kollas upp om det är värre än jag tror…fraktur eller??

1 svar

 1. Hej Nettan,

  Ja, det är vettigt att kolla upp om det blev en fraktur vid olyckan. Gå till din vårdcentral och be dem undersöka foten och ev skriva remiss för röntgen.

  Om det inte är en faktur och belastningssmärtan kvarstår kan det vara vettigt att en period avlasta genom att använda avgjutet inlägg eller ortos i dina skor. Bäst avlastar en djup styv hälkopp, så kallad fotortos (du kan läsa om den här: http://www.apofysit.se). Det är även vettigt att använda dämpade skor och gå med innetofflor eller dämpade skor inomhus till dess besvären börjar försvinna. Därefter försöker du långsamt vänja hälen vid normal belastning igen utan hjälpmedel.

  Tillfälligt kan det även vara nödvändigt att avlasta med kryckor. Detta får du hjälp med via din vårdcentral som hänvisar till någon hjälpmedelscentral om de inte själva har kryckor.

  Lycka till!

  Mvh
  Daniel Öhlin, leg sjukgymnast
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.