Kronisk axel och ryggskada, vad nu?

Hej!

Min flickvän fick för snart två år sedan en arbetsrelaterad skada i axeln som hon då fortsatte jobba med tills det inte gick mer och hon fick säga upp sig.
Hon har besökt allt från vårdcentral till privat sjukgymnast för att få någon hjälp.
Hon har känt att i många av fallen så blir hon inte tagen seriöst av läkarna hon har träffat.
I ungefär ett och ett halvt års tid så har hon kontinuerligt gjort olika former av rehabiliteringsövningar som hon har fått av olika sjukgymnaster men det har inte hjälpt.
Under dessa två åren så har hon inte heller fått någon riktig diagnos läkarna har gissat sig fram till vad det kan vara, Impingement eller imklämningsskada.
Hon gick för några veckor sedan klart ett program på en smärtklinik i Stockholm där dem i stort sätt promenerade och körde yoga.

Så min fråga är nu: hur kan man gå vidare? Vi vill inte börja om på ruta ett då vårdcentralerna inte har hjälpt något.

Tack på förhand

1 svar

 1. Hej,

  Tråkigt att höra om upplevelsen av vårdens omhändertagande av din flickväns axelbesvär. Ibland är det svårt att finna orsaken till ett smärttillstånd, även för en rutinerad och specialiserad vårdgivare. Huruvida din flickvän träffat en sådan eller inte vet jag inte. Vårdgivare som har vidareutbildat sig på diagnostisering, behandling och rehabilitering av rörelseorganens sjukdomstillstånd (innefattande axlar) är lämpliga att söka för bedömning och hjälp. Här får du tips på sådana. På landningssidan kan ni filtrera på er ort/län för att finna dessa vårdgivare i er närhet.

  Vårdgivare som har minst basexamen i OMI: https://www.skadekompassen.se/vardgivare/besvarsomrade/ont-i-axeln-2/specialisering/omi-ortopedisk-medicin/

  Vårdgivare som har mins steg II i OMT: https://www.skadekompassen.se/vardgivare/besvarsomrade/ont-i-axeln-2/specialisering/omt-ortopedisk-manuell-terapi-steg-2/

  Läkare vidareutbildade i OMI:
  https://www.skadekompassen.se/vardgivare/besvarsomrade/ont-i-axeln-2/yrkeskategori/lakare-lakarmottagning/specialisering/omi-ortopedisk-medicin/

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.