Långvarig smärta, främst nacke och skuldra

Hej! Som titeln beskriver har jag haft smärta i nacke och skulderblad i 6 månader nu, vilket har gjort att jag inte kan utföra mitt datorsittande jobb. Jag har besökt flertalet specialister, naprapater, sjukgymnaster, en kiropraktor och en psykolog, allt utan minsta lilla framgång. Jag har utfört 2 olika röntgen, slätröntgen och magnetkameraundersökning, vilka jag kommer bifoga nedan. Anledningen att jag hittade hit och skriver här är att informationen på denna länk passade in väldigt bra på mina symptom, och skickade mig vidare hit för ett expertutlåtande:

http://ortomed.se/diagnoser/ont-i-nacke-och-skuldra/

Denna skada är något som har tagit över mitt liv totalt och att bli kvitt den är min allra högsta önskan, jag har som sagt prövat väldigt mycket men känner att ingenting fungerar. Dock har jag ännu hopp och känner att det finns säkerligen en lösning på mitt problem, jag måste bara hitta någon som vet hur man ska gå till väga. Jag vore oerhört tacksam om ni kunde ta er en titt i min mapp där jag har bifogat symptom-bok med anteckningar om tidigare behandlingar, svar på magnetröntgen och bilder från slätröntgen, så att jag kan få höra er bedömning! Jag har laddat upp mappen på dropbox så att den är mycket enkel att titta i.

https://www.dropbox.com/sh/jlqr4b1wihxk5w3/AADmlHfXvQJOcVBZx8SWQZh4a?dl=0

Tack så extremt mycket på förhand!

1 svar

 1. Hej,

  Tack för din fråga. Jag förstår att det är kämpigt med de symtom du beskriver och hur de påverkar dig.

  Du säger att du känner igen dig i stycket om diskprotrusion – diskbuktning. De av dina symtom som är mer överensstämmande med denna skada är:
  Klickande i nacken när jag springer
  Knastrar väldigt mycket i nacken vid alla möjliga rörelser
  Konstant smärta skulderblad
  Konstant smärta nacke
  Dålig rörlighet nacke

  Övriga stämmer sämre överrens;
  Skulderblad känns svullna, ”sticker ut” när jag ligger på rygg eller lutar mig bakåt i en stol
  ”Brännande” känsla i bakhuvud när jag ligger ner på rygg mot kudde
  Huden känns ibland irriterad på vissa ställen längst med armen, går över när jag sover
  Ibland muskelryckningar lite här och var över hela kroppen som kan hålla på i flera minuter
  Yrsel lik åksjuka dagligen, ej konstant
  Trötthet med lätt illamående ibland, ofta i kombination med yrsel
  Hör konstant hjärtslag i form av dunkande nacke, om inte det hörs så hörs det från hjärtat
  Enkelt att höra min puls när jag trycker mina pekfingrar mot saker

  Den behandling du beskriver att du fått verkar inte innefatta specifika egenövningar i syfte att reducera smärta och stelhet (McKenzie-teknik) vilket är ett behandlingskoncept väl värt att genomföra då diskrelaterade besvär verkar föreligga. En McKenzie-examinerad vårdgivare börjar först med att undersöka och gör då ett status som innefattar rörelseförmåga/rörelseinskränkning, neurologiskt status och huruvida repeterade egenövningar har en effekt.

  Mitt råd blir att du söker en vårdgivare med examen i McKenzie/MDT samt fortsätter ha kontakt med din husläkare/vårdcentral och låter dem fortsätta följa upp ditt patientärende och hålla i trådarna.

  Jag vet inte var du bor men här är tre vårdgivare med examen i McKenzie: https://www.skadekompassen.se/vardgivare/specialisering/mckenzie-mdt-examen/
  Du kan också söka här: http://www.mckenzie.se/patient/?page_id=64

  Jag hoppas andra vårdgivare kan svara på din fråga här och bidra med sin erfarenhet.

  Återkom gärna om du har ytterligare frågor eller för återkoppling om hur det går/gick. Det kan hjälpa andra drabbade och oss vårdgivare.

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.