Öm

Hej, jag undrar om ni kan ha ett tips på vad mitt problem kan bestå i.

När jag utgår ifrån att ha min högra arm i en 90 graders vinkel (alltså med överarmen lodrätt nedåt och underarmen pekandes rakt fram) och sedan sänker ner underarmen så att hela armen intar ett lodrätt läge så ”kör det till” itrakten av armbågen. Samma sak händer om jag från det 90 graders läge skjuter armen rakt framåt. Det sitter två små ”knutor alt. leder” strax framför själva armbågen i omedelbar närhet av muskeln på framsidan av armen, den mindre nedre alt. främre beroende på hur man håller armen ömmar när man lägger ett finger på den.

 

1 svar

 1. Hej Hasse!

  Tack för din fråga!

  Det är svårt att utifrån beskrivningen gissa sig till vad som är orsaken till din smärta då du rätar ut armbågen. Smärta då armbågen sträcks kan uppstå vid olika sjukdomstillstånd som exv. inflammation i armbågsleden, vid en ordentlig lateral epicondylalgi (tennisarmbåge), lös kropp i armbågsleden, vid skada i tricepssenfästet etc.

  Jag tycker du skall söka dig till en vårdgivare som kan hjälpa dig ta reda på varför du har ont och föreslå vad som därefter kan göras.

  Mvh Daniel Öhlin
  leg. sjukgymnast
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.