Ont i axel efter krock med annan cykel.

Hej. I går morse när jag var på väg till jobbet på cykel så krocka jag med en annan cykel. Fick ont i ena benet som gick över. Men under natten fick jag ont i höger axel så blir svårt att röra den. Eller ta på sig nåt. Har lika ont än. Kan nåt ha hänt i axel samtidigt som jag krocka med den andra cyklisten ?

2 svar

 1. Okej. På vårdcentral sa dom att det kunde va en slitning i axel. Jag är 26 år. Och jag hade inte jätte hög fart. För det gick uppför. Men det kom en i vägen. Som jag krocka med så jag åkte av cykel. Jag har fortfarande ont i axel.

 2. Hej,
  Ja, det är högst troligt att du fick en skada i någon av axelns vävnader. Beroende på din ålder och vilken fart du hade finns risk att du fått en spricka eller fraktur i ett ben eller bristning eller ruptur i en mjukdelsvävnad. Jag tycker du skall gå till din vårdcentral och om de bedömer det lämpligt att röntga så genomför det. Röntgen kan påvisa skador i benvävnad. Finner man inget där så kan du boka en tid till en vårdgivare specialiserad på ortopediska besvär för en klinisk undersökning av mjukdelsvävnaderna. Utifrån vad man finner får du lämpliga råd, egenvårdsinformation och behandling så att du blir återställd igen. Det är viktigt att du kommer igång och kan röra på armen/axeln och inte blir för passiv, för att undvika andra sjukdomstillstånd i axelleden.

  Här finns vårdcentraler (filtrera sedan på ditt område/ort): https://www.skadekompassen.se/vardgivare/yrkeskategori/huslakare-vardcentral/

  Här är ortopedmedicinskt inriktade vårdgivare (filtrera på område/ort):
  OMI: https://www.skadekompassen.se/vardgivare/specialisering/omi-ortopedisk-medicin/
  OMT: https://www.skadekompassen.se/vardgivare/specialisering/omt-ortopedisk-manuell-terapi-steg-2/

  Lycka till!

  Daniel Öhlin, leg. fysioterapeut
  Ortomed Göteborg

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.