Ont i båda hälarna efter endast en liten stund vid rörelse el. stå. Får samtidigt kramp i ländryggen, även smärta i skinkor och höfter. Ingen tycks hitta var felet sitter…Haft så här i 12 års tid….

Ont under hälarna efter en stunds stående eller gång.

Främst ONT under båda hälarna samtidigt Det kommer strålande ut från mitten av foten fram över hälben. Varje dag Haltar jag omkring med denna smärta ,  Har Ätit smärtstillande och även ep.medicin mot denna smärta i 10 år. Fötterna svullna när jag stiger upp på morgonen/natt

Men har nyligen slutat med ep. med och ska vidare sluta med Tradolan i kontakt med Umeå SmärtRehab

Molande värk samtidigt bak i vaden.  Det kommer från Quadrus Lumpurum…(fyrkantiga ländryggsmuskulaturen) säger den smärtläkare som gett mig denna medicin under snart 12 års tid. Men ska det ej finnas hjälp någonstans att få?? Medicinerna hjälper ej mot smärtan längre

Försökt kontakta annan läkare men ingen har nämnt något om att jag kunde få komma till någon specialist?!!

Har även kramp i ländryggen när jag går och står  med Skärande smärta i skinkan och höften som följd och  Där varierar smärtan från vä till hö.sida.

Har nu även fått artros (egen ställd diagnos) ser svullet ut rött och värker molande och fingerlederna har blivit tjocka Detta har kommit väldigt snabbt senaste halvåret, Fingrarna hakar upp sig . Känns även så i armbågar och axlar.

 

 

1 svar

 1. Hej Marina!

  Tack för ditt brev. Jag förstår att du har det kämpigt med alla de besvär du beskriver och att du haft det så i många år. Förhoppningen är förstås att finna orsakerna till dina besvär men detta är inte enkelt när besvären har pågått länge och då det är möjligt att att flera olika faktorer kan bidra till dina besvär. Du säger att du främst har ont under båda hälarna och detta är bra nog något som oftast har en lokal orsak. Det vill säga att det är troligt att orsaken till dina besvär i hälarna beror på skada eller överbelastning av just hälarna. Det finns ett specialinlägg som är bättre än klassiska ortopediska skoinlägg på att avlasta hälen och mitt råd är att du skaffar sådana. Att stå och gå i dessa brukar leda till direkt och betydligt mindre smärta och är därför värt att prova.
  Det är få platser i Sverige där dessa inlägg som kallas ”fotortosen” tillverkas och det kan hända att du får resa en bit. Kliniken närmast Umeå där du kan få dessa är distriktssjukgymnastiken i Husum utanför Örnssköldsvik och här är kontaktuppgifterna dit.

  http://skadekompassen.se/klinik/husum/1954/

  Lycka till!

  Vänliga hälsningar
  Daniel Öhlin, leg sjukgymnast

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.