Ont i fötterna i 10 år -Finns det något jag kan prova?

Hej!

Jag har haft ont i fötterna sen jag var 16 år. Grundproblemet tror jag är mina höga fotvalv. Från början hade jag mycket ont under hälarna när jag gick långt, efter en kilometer var min smärtgräns nådd innan jag sökte hjälp. Då fick jag diagnosen uttrampad fettkudde under hälen och hårda inlägg. Hade dock ont även när jag använde dessa. Smärtan spred sig till hålfoten och trampdynan och upp på sidorna om hälen. En slags spänd och ibland brännande smärta, som man gärna vill massera eller trycka på men detta hjälper tyvärr inte.

Senare fick jag mjuka inlägg med bättre stöd för hålfoten och dessa använder jag konsekvent och alltid och det är därför mycket bättre idag. Men bättre är inte bra nog för mig. Jag kan inte jogga, blir trött i fötterna av hårt underlag, kan inte gå och stå under en hel arbetsdag, eller ens en halv utan smärta, måste planera min vardag ganska noggrannt eftersom jag vet att jag bara har en viss tid jag kan gå och stå under en dag.
Numera känner jag inte av hälen nästan alls, det är bara den vandrande, spända och brännande känslan under hålfot, trampdyna och sidorna av hälen.

Min smärtbild stämmer ganska väl med plantar fasciitis förutom att jag inte är öm på den särskilda punkten under hålfoten och jag har heller inte speciellt ont på morgonen. Vad tror ni är fel och vad kan jag prova att göra åt det?

1 svar

  1. Hejsan

    Tack för mailet. Problematik från hälarna kan komma från fettkudden, hålfotens infästning i hälbenet, från dom senor som ska hålla tårna på plats, från mellanfotsbenen och ibland även från vadmuskulatutens infäste i foten. Första steget i att hjälpa dig är att hitta en lämplig sjukgymnast eller läkare som bedömer dina fötter. Därefter kan en riktad Magnetundersökning var lämplig.

    Var bor du? Så ska jag försöka lotsa dig till rätt person förundersökning.

    Dr Peder Blomqvist
    http://www.lakarhuset.com

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.