Ont i rygg och ben, värre ju mer jag rör på mej

Har fått diagnos anlyoserade spondylit, men vid en till konsultation, så har jag inte alls den sjukdomen.

Då jag har ont i ländryggen och med smärta som går ut i båda benen som smärtar längs hela benen har jag inte AS.

Ju mer jag rör på mej desto mer ont får jag, jag är stel och blir inte bättre av att gå snarare tvärtom sämre ju mer tiden går på dagen. När jag ska sova så domnar benen bort, och jag har svårt att röra på mej i sängen.

1 svar

 1. Hej Anna-Maria!

  Jag vet inte hur länge du haft ont men ankolyserande spondylit fastställs vanligen efter 5-10 års sjukdom då röntgenverifierade fynd krävs för diagnos.

  Det är svårt att gissa vad för ”skada” eller vävnadsförändring du råkat ut för utifrån din beskrivning då symtomen inte tydligt stämmer in på de kliniska bilder som olika ryggrelaterade smärttillstånd brukar uppvisa.

  Smärta i ländrygg med utstrålning brukar vara diskrelaterat (diskbuktning, diskbråck etc) men det finns även flera andra möjliga orsaker. En väl genomförd undersökning hos ryggspecialiserad vårdgivare brukar ge fler ledtrådar till orsaken till just dina besvär och mitt råd är att du vänder dig till en sådan där du bor. Det kan vara sjukgymnast, naprapat eller läkare med utbildning inom ortopedisk medicin (OMI, MDT eller OMT).

  Då det finns en uppfattning om orsaken till Dina besvär kan råd, information, egenvård och behandling riktas mot just detta.

  Hälsar
  Daniel Öhlin
  leg sjukgymnast
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Vi värnar om din integritet.

Tänk på att:

Som användare våra Websidor och våra Tjänster liksom av detta forum accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy Du godkänner därtill även att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra. För att värna om din integritet rekommenderar vi dig att inte använda ditt riktiga namn samt i övrigt undvika att lämna sådan information som kan härledas till dig som person. Tänk även på detta när du väljer ditt användarnamn när du skapar ditt konto hos oss då ditt användarnamn kommer stå som avsändare för ditt meddelande i forumet. Din e-postadress visas dock inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.