Ont insida vrist

Jag har haft en långvarig hälsporre som efter drygt 2,5 år har gått över. Men har fortfarande problem med insidan på foten/hälen. Det drar i området och ner mot ”plantar fascian”. Tror det kan vara senorna som fäster uppe i vadmuskeln – som ofta är ganska hård. Har börjat löpträna igen och får ingen värk eller smärta. Någon som har en idé om vad det kan vara?

1 svar

 1. Hej Ia Lizzy!

  Du kan ha fått en irritation av den mediala plantar nerven. En indikation på detta är att det gör ont att ståendes med raka knän böja dig framåt och extra ont om du då samtidigt lyfter framfot och tår uppåt. Eller ont att sitta på golvet med raka ben/knän och böja upp foten uppåt (sträcka på hälsenan). Det kan vid detta tillstånd även finnas lite nedsatt känsel i området.

  Det kan även handla om en överbelastad/skadad tibialis posterior sena, vilken rundar den inre fotknölen och sträcker sig fram och fäster på insidan av foten ca 3 cm framför fotknölen. Det brukar då göra ont att belasta vävnaden genom att hålla emot samtidigt som du vrider foten inåt samt att den är öm vid tryck över senan eller fästet.

  Bakomliggande orsaker till båda ovanstående skador kan vara överpronation, men möjligen också att du iom din långa skadeperiod med hälsporren (2.5 år) anammat en förändrad belastning av fot och vrist under gång- och löpsteg för att undvika smärtan.

  Det låter som att någon kunnig borde träffa dig och undersöka och förhoppningsvis ge dig lämplig information, behandling eller egenvårdsövning så att du blir bra igen.

  Andra får gärna komma med sina idéer och tips!

  Hälsar Daniel Öhlin på http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.