Översträck arm, fortfarande ont efter 2 månader

För ca 2 månader senden översträckte jag högra armen ganska allvarligt, men det gick över på några dar och nu kan jag använda armen som normalt för det mesta, men när jag tränar, lyfter eller på andra sätt belastar armen för mycket gör det ont i armbågen och i underarmen. jag har rönkat den och de sa att det inte var något fel på benen, så jag antar att det är något i muskelfästerna eller liknande mjukdelar.

1 svar

 1. Hej Emil!

  Tack för din fråga. Eftersom rtg är ua utgår vi från att orsaken till din smärta beror på skada i led, benhinna, ligament eller kanske senfäste.

  Det behövs ytterligare beskrivning från dig för att bättre uttala sig om orsaken till dina besvär. Exempelvis om det gör ont att passivt böja och/eller sträcka i armbågen, eller då man passivt roterar underarmen inåt och utåt eller om det gör ont att göra motståndstest mot böjning eller sträckning av armbågen etc.

  Jag ger lite generella tips men kanske är det bäst att du söker hjälp för diagnos/bedömning och bättre riktade råd om egenvård och eventuell behandling.

  Om du har full rörlighet i armbågen, det vill säga om du kan böja eller sträcka armbågen fullt (åtminstone åt ett av hållen) så kan vi utesluta inflammation i själva armbågsleden. Skulle inflammation i armbågsleden föreligga kan en kortisoninjektion i leden hjälpa dig vidare.

  Efter översträckning kan det finnas kvar en irritation av benhinnan där armbågsbenet och överarmen möts. Det brukar då göra ont baktill i armbågen då armbågen sträcks maximalt. Även här kan en kortisoninjektionsbehandling hjälpa eller möjligtvis stötvågsbehandling.

  Gör det istället ont framtill i armbågen eller högt upp i underarmen vid motståndstest mot armbågsböjning kan du ha fått skada i biceps fäste i underarmen. Om det gör ont baktill i armbågen vid motståndstest mot armbågssträckning ligger skadan kanske i fästet för triceps.
  Är det senfästesbesvär kan egenvård i form av eccentrisk träning hjälpa.

  Mitt råd om besvären kvarstår är att du söker hjälp för bedömning.

  Hälsar
  Daniel Öhlin
  leg sjukgymnast

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.