Problem med mitt vänstra knä.

Hej. För två år sen halka jag på en is fläck. Fick en hård smäll och knät. Efter det har jag haft ont i knät och låsningar till och från. Kan inte gå länge och mycket för då gör det ont. Har vart till en läkare för en vecka sen. Men han hitta inget. Men när han drog nedan för knät så gjorde det ont vid det området. Har skickat egen remiss till ortopeden. Och har tid hos sjukgymnast i december. Men jag vill veta varför det gör ont på höger sida knät och nedanför knät.

3 svar

  1. Hej. Jag får inte träffa en ortoped. Dom tycket jag skulle gå till sjukgymnast istället. Men är så lång väntetid,

  2. Hej,

    Smärta och låsningar i knät brukar tyda på att en menisk är skadad eller att en lös bit av någon vävnad ibland hamnar i kläm. Vad som är orsaken till ditt besvär behöver först bedömas i klinisk undersökning och eventuellt med vidare utredning (titthål, röntgen eller MRI). Ortopeden respektive fysioterapeuten (sjukgymnasten) kan båda göra den kliniska undersökningen men ortopeden kan gå vidare med vidare utredning. Förhoppningsvis får du träffa ortopeden före december och bli bedömd för vidare åtgärd.

    Lycka till!

    Daniel Öhlin, leg fysioterapeut

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.