Rehailitering av hälsporre – träning efter operation

2 svar

 1. Hejsan !
  Jag har en dotter som ska operera båda sina inflammerade benhinnor i mitten på månaden.
  Hon har haft stora problem i 2 års tid.
  Hon har spelat fotboll i många år men har fått avstått den senaste säsongen.
  Hon tränar alternativt med blandannat styrketräning för tillfället.
  Hur lång rehabilitering blir det efter operationen? Kan hon träna alternativt på något vis?
  Hur kan hon träna för att inte belasta vaderna i början?
  Har hört att man inte ska göra någonting på 3 månader?

  Vore mycket glad för råd.
  Vänliga hälsningar
  Annelie Dahl

 2. Hej Ingvar!

  Jag tycker du skall prata med den kirurgen som opererade dig om när och hur du får belasta foten.
  Fråga om när du får belasta avlastat med kryckor, När du får belasta med gång och när du får belasta med hopp/joggning?

  Plantarfascian är ju ingen träningsbar muskel utan en passiv stödjevävnad som efter operation skall belastas successivt för att vänja sig att tåla den belastning som du vill utsätta den för. Däremot kan du träna upp övriga muskler under foten samt de muskler som hjälper till att hålla fotvalvet uppe.

  Gå till en sjukgymnast med informationen från den opererande läkaren om när de olika belastningarna får påbörjas, så får du hjälp med ett lämpligt hemträningsprogram. Du behöver inte ha remiss till sjukgymnast utan väljer den du vill, när du vill.

  Lycka till!

  Mvh
  Daniel Öhlin
  Leg sjukgymnast
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Vi värnar om din integritet.

Tänk på att:

Som användare våra Webbsidor och våra Tjänster liksom av detta forum accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy Du godkänner därtill även att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra. För att värna om din integritet rekommenderar vi dig att inte använda ditt riktiga namn samt i övrigt undvika att lämna sådan information som kan härledas till dig som person. Tänk även på detta när du väljer ditt användarnamn när du skapar ditt konto hos oss då ditt användarnamn kommer stå som avsändare för ditt meddelande i forumet. Din e-postadress visas dock inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.