sacral epidural injection

Finns det någon som har någon erfarenhet av sacral epidural injektion i ländryggen. Man går in allra längst ner i ryggraden, ungefär där skinkorna möts, då sprutas korisonet in direkt i ryggmärgskanalen. Jag ska åka till trondhiem och göra detta i juni så jag är väldigt nyfiken på om någon gjort detta. Vad jag förstår så är det inte jätte vanligt..

Tacksam för snabbt svar!

2 svar

 1. Hejsan

  Tack för din fråga. Du hittar alla svar via dessa länkar :

  http://www.om-kliniken.com/download/epiduralartikel.pdf

  http://db.tt/rxRd9u88

  http://www.omkliniken.se/downloads/patientinformation%20epidural.doc–

  Denna behandlingsmetod brukar användas för centrala diskbråck där spindlar rotblockader ej har haft effekt. Man kan använda enbart kortison i injektionen vilket innebär att du kan direkt efter injektionen röra på dig. På smärtkliniker använder man ofta även bedövningsmedel i lösningen. Sedan får man ligga och rotera. Används bedövningsmedel så måste man ofta ligga kvar på britsen i 1,5 timma pga att även benen då är bedövade och ej går att belasta. För en tränad läkare är detta ingen svår injektionsform. du kommer troligen att få kortison i din injektionslösning.

  Med vänlig hälsning, Dr Peder Blomqvist
  http://www.lakarhuset.com

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Vi värnar om din integritet.

Tänk på att:

Som användare våra Webbsidor och våra Tjänster liksom av detta forum accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy Du godkänner därtill även att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra. För att värna om din integritet rekommenderar vi dig att inte använda ditt riktiga namn samt i övrigt undvika att lämna sådan information som kan härledas till dig som person. Tänk även på detta när du väljer ditt användarnamn när du skapar ditt konto hos oss då ditt användarnamn kommer stå som avsändare för ditt meddelande i forumet. Din e-postadress visas dock inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.