Ska man vila lite från arbetet

Har ont i min axel .det värker inte hela tiden men vissa rörelser är mycket besvärande.

kan inte ligga på den sidan ,därför störs min sömn.Vad skall jag göra har haft dessa besvär

ca 5 månader nu.Vet att jag gjorde ett tungt lyft över huvudet när jag jobbade.

1 svar

 1. Hej Anne!

  Flera olika skador kan orsaka smärta då man ligger på den axeln. Vila från arbetet behöver inte vara nödvändigt beroende på vilken skada du har och den belastningsbild din axel utsätts för genom dina arbetsuppgifter. Då sömnen börjar påverkas är det definitivt vettigt att söka vård och det är vad jag rekommenderar dig att göra nu.

  Förslagsvis söker du en sjukgymnast eller läkare som arbetar med ortopedisk medicin då dessa är utbildade att ställa diagnos och erbjuda lämplig behandling samt informera om egenvård.

  Du kan läsa på lite mer om några av våra vanligaste axelskador på http://www.impingement.nu

  Mvh,
  leg sjukgymnast Daniel Öhlin
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.