Skada hur göra

Hej!
Har läst på Er hemsida Ortomed. Jag har en elvaårig son (Caspian). För ca 1,5 månad sedan föll han i samband med idrottslek på asfalt. Han slog då i underdelen av sin häl/fot hårt i asfalten. Akut mkt ont för att sen bli lite bättre. Idrottar mkt och har efter våldet fortsatt idrotta men med besvär som inte vill släppa. Ibland går det bra och ibland mkt ont måste avbryta, dvs växlar.
Har nu varit hos läkare, undersökningen visar inga skador hälsena eller ben osv. Ej röntgad.
Känns inte som röntgen skulle visa något..borde då ha ännu mera ont..?
Funderar nu på vad det är med hälen?
Läste sen på Er hemsida om Serve ´s skada, mkt låter väldigt bekant förutom då våldet.. Kan våldet ”utlöst” detta syndrom?
Tränar mkt på hårda underlag året om framförallt fotboll inomhus och även konstgräs mm Även annan idrott innebandy mm.
Kan han ha problem med Serve ´s? Hur göra?
Gäller en fot/häl. Även så ont ibland att svårt att gå bra..sen plötsligt bättre osv.
Även haft problem med knä, slatter, nu dock bättre.

Hur komma vidare? Vila långperiod? Besöka Er? (bor i Visby).

1 svar

  1. Hej,

    Ja, det låter som att smällen mot hälen utlöst en överbelastning i tillväxtzonen (Severs skada). Jag gissar att läkaren uppskattade hårdheten i smällen och att då spricka/fraktur i hälbenet uteslöts eftersom ingen röntgen gjordes?! Huruvida det är Severs skada bör en klinisk undersökning kunna visa då de test man gör anses mycket säkra för diagnosställandet. Om så kan man första prova mjuka hälkoppar, korkil eller prefabsula med hälkopp. För en del leder den avlastningen till att önskad aktivitetsnivå kan hållas, men om inte så rekommenderas gjutna hälkoppsinlägg.

    Här är vårdgivare i landet som gör dessa. Stockholm är kanske närmast för er? https://www.skadekompassen.se/vardgivare/behandlingsmetod/halkoppsinlagg-fotortosen/

    Återkom gärna och berätta gärna hur det gått.

    /Daniel Öhlin, leg fysioterapeut.

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Vi värnar om din integritet.

Tänk på att:

Som användare våra Webbsidor och våra Tjänster liksom av detta forum accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy Du godkänner därtill även att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra. För att värna om din integritet rekommenderar vi dig att inte använda ditt riktiga namn samt i övrigt undvika att lämna sådan information som kan härledas till dig som person. Tänk även på detta när du väljer ditt användarnamn när du skapar ditt konto hos oss då ditt användarnamn kommer stå som avsändare för ditt meddelande i forumet. Din e-postadress visas dock inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.