Smärta i hals ??

Har sedan ca 10 år haft stark smärta i hals. Känns som att man blir petad med en vass tråd på sidan av svalget med pulserande rythmer. Varar ca 5-10 sekunder och därefter uppehåll i ca 10-30 sekunder.
Har varit flera gånger till sjukhus och man har använt kamera och vid ett tillfälle var det 2 läkare och en Över Läkare på plats, men ingen vet vad det är.?? Över Läkaren medgav att han inte ens hört talas om något liknande.

Började helt plötsligt för 10 år sedan utan orsak. Smärtan kan vara borta längre perioder, särskilt när det är varm, men det är ingen garanti. Smärtan startar genast vid sväljning men kan även starta själv, dag som natt.
Har kontrast och skelett röntkat områden runt nacke och hals, u/a.

Smärtan har alltid varit på vänster sida i halsen men har med tidsram flyttat runt i olika områden.

Har i omgångar ont i yttre partiet vid axelled, känns som trött muskel efter hård ansträngning och har nu sett ett visst samband då jag utför tryckning på ett ömt område på höger yttre axelled i muskeln upphör den rythmiska smärtan i vänster del av hals. ??

Har ni några tips på denna märkliga åkomma som ingen tycks veta vad det är ?

1 svar

 1. Hej!

  Jag svarar trots att jag tyvärr inte har något bra råd att ge dig, utan får hoppas att någon annan vårdgivare här känner igen detta eller har ett förslag på vidare åtgärd.

  Bra dock att du hittat ett sätt att för stunden stoppa den rythmiska smärtan. Möjligen att det är samma nerv som inerverar området i halsen som området du trycker på i axeln och att det kan ge ytterligare ledtråd i orsakssökandet? Möjligen ligger felet i någon vävnad tillhörande den nerven eller det segmentet?

  Vänligen,
  Daniel Öhlin, leg. sjukgymnast
  Ortomed Göteborg

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.