Smärta insidan av låret

Har i flera månader känt en stark smärta i högra lårets insida när jag gör vissa rörelser. Jag kan inte längre sitta i skräddarställning. Det andra benet är helt OK. Jag kan böja benet upp mot bröstet utan problem, likaså sitta på huk. Men det är när låret tänjs i sidled som det bara tar stopp och gör rejält ont. Har varit hos husläkare (ingen åtgärd), massage (ingen bättring) och naprapat (ingen bättring).

4 svar

 1. Tack för svar! Men det gör inte alls ont när jag pressar ihop benen, inte det minsta. Ej heller när jag promenerar. Har du någon kommentar till det? Annars gör jag som du föreslår och uppsöker person med rätt utbildning.

 2. Hej!

  Om det också gör ont när du pressar ihop benen hårt (utan hjälp av armar) är sannolikheten ganska stor att du drabbats av ett smärttillstånd i en muskel eller sena på insida lår eller i ljumsken (vanligen m. adduktor longus). Det är ett ganska vanligt tillstånd, främst bland idrottare, och fullt behandlingsbart. För att kunna vara säker på orsaken till smärtan krävs undersökning av vårdgivare med rätt kunskaper. Jag rekommenderar att du uppsöker sjukgymnast eller läkare med utbildning inom ortopedisk medicin för att få hjälp med diagnostik och behandling. Se ”Vårt nätverk” på ominorden.com för en förteckning över personer med OMI-examen.

  Mvh

  Viktor Henning
  Leg. sjukgymnast
  Högre examen OMI

  • Hej, jag känner av den smärta som du beskriver.
   Varje gång jag reser mig upp från vila gör det jätte ont i höger lår. Detta varar kring 20 sekunder sedan försvinner smärtan och jag klarar av att gå.
   När jag tycker låren mot varandra och sedan slappnar av gör det ont.
   Om det är smärttillstånd i insida lår jag fått, vad ska jag göra för att få denna igångsättnings smärta att försvinna?

   • Hej Carl,

    Flera olika tillstånd kan ge smärta på insidan av låret, t.ex. en muskel- eller senskada eller höftledbesvär såsom artros eller ledinflammation (smärtan brukar då inte sitta lokalt på insidan av låret utan även på framsidan av låret, vanligen upplevs också ljumsksmärta). Igångsättningsstelhet brukar anses typiskt för ledbesvär men är ett ganska ospecifikt symptom. Att det smärtar då du trycker ihop benen mot varandra och sedan slappnar av kan peka mot en irritation av en muskel, men samma tecken kan förekomma vid andra tillstånd, t.ex. vid inflammation i höftled – i undersökning ses då också en viss typ av stelhet i höftleden.

    Jag rekommenderar att du uppsöker vårdgivare med OMI-utbildning för att få en korrekt bedömning av dina besvär. Sjukgymnaster, naprapater och läkare med OMI-utildning kan hittas på http://www.ominorden.com/our-network

    Lycka till!

    Viktor Henning
    Leg. sjukgymnast
    Högre examen OMI

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.