smärta och svårt att röra vänster överarm och axel

Hej!

 

Har under några månader belastat armar och axlar lite mer än vanligt.

Har renoverat en lägh 3 a 75 kvadrat. Målat om väggar och tak och snickerier.

Samt packat ner/ upp och städat och fixat i ett hus på 140 kvm.

Har inte känt några symtom.

Vaknade en morgon av smärta och orörlighet i axel och överarm.

Har tagit smärtstillande och haft svårt att sova.

Arbetar med barn och har varit hemma i två dagar.

Undrar när jag behöver söka läkare? Om jag skall ´vara stilla med armen i Mitella eller om det är bättre att röra på den.

Läste på er sida om akut slemsäcksinflammation och kände igen symtomen.

Tacksam för svar!

Mvh Gunnel

1 svar

  1. Hej Gunnel,

    Tack för din fråga. På din beskrivning låter det som att du blivit överbelastad i din axel och sannolikt fått en inflammation i någon vävnad som ger din smärta och orörlig axel. Du kan också fått en diskskada i nacken, vilket är vanligt att vakna upp med och som brukar ge symtom ner i skuldra/axel och arm. Då skall du dock även känna smärtretning när du vrider eller lutar huvudet åt något specifikt håll. Mitt råd är att du, om du inte redan gjort det, söker en sjukgymnast eller läkare vidareutbildad inom ortopedisk medicin (OMI, OMT eller MDT). Dessa ställer diagnos och ger dig information om vad du kan och bör göra själv samt erbjuder lämplig vård. Till dess tycker jag du skall försöka använda armen i vardagen men undvika att göra de rörelser som gör ont.

    Vänligen,
    Daniel Öhlin, leg fysioterapeut/sjukgymnast

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Vi värnar om din integritet.

Tänk på att:

Som användare våra Websidor och våra Tjänster liksom av detta forum accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy Du godkänner därtill även att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra. För att värna om din integritet rekommenderar vi dig att inte använda ditt riktiga namn samt i övrigt undvika att lämna sådan information som kan härledas till dig som person. Tänk även på detta när du väljer ditt användarnamn när du skapar ditt konto hos oss då ditt användarnamn kommer stå som avsändare för ditt meddelande i forumet. Din e-postadress visas dock inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.