smärta överarm

Har en intesiv skärande smärta vid rörelse i yttersidan av vänster överarm. Inledningsvis, för ett par veckor sedan, bara då jag lyfte armen utåt. Nu smärtar det även om jag bara vrider handleden. Har t.ex. svårt att ta av och på jackor eller tröjor, lyfta något med vänster hand. Har tidigare känt av det då jag lyft armen, det har inte varit så illa som nu och då har det gått över efter några veckor.

6 svar

 1. Hej
  Ï somras fick jag ont i vänster överarm. Det strålade upp mot axeln men jag tycker inte att det har gjort ont i själva axelleden någon gång. Om jag drar armen utåt bakåt kommer smärtan och efter rörelsen fortsätter smärtan att accelerera ca 5 sekunder innan den klingar av. Det kan göra gräsligt ont. Jag tycker att jag ömmar nedanför axeln på armens utsida. I morse upptäckte jag att jag ömmade ännu mer på armens insida, ovanför armhålan. Det kändes lite svullet och gjorde rejält ont,. Då blev jag så orolig att jag ringde och bokade tid för mammografi! (Fast det var dags i alla fall)
  Jag har själv tänkt på frozen shoulder men det stämmer inte riktigt. Jag kan lyfta armen rakt uppåt. Vad är det här?

 2. Hej ulla,

  Det har gått en tid sedan du lämnade din kommentar men jag svarar då det kan hjälpa andra med liknande symtombild. Det du beskriver låter typiskt för frusen axel. Har du samtidigt en inskränkt rörlighet (stelhet) vid vissa rörelser och då framför allt då du försöker vrida överarmen utåt så pekar det än mer mot denna diagnos.

  Utredning för detta görs lämpligast hos en ortopedmedicinskt vidareutbildad vårdgivare.

  Behandlingen vid frusen axel skiljer sig lite åt beroende på hur skadan/sjukdomen uppstod, men gemensamt är att vanlig träning av axeln snarare kan förvärra tillståndet.

  Mitt råd är att läsa vidare om frusen axel på http://www.frusenaxel.se. Där beskrivs symtombild, orsak och vad du själv kan göra om du drabbats. Du kan även söka upp vårdgivare som hjälper dig med diagnostik, information och lämpliga åtgärder/behandling.

  vänliga hälsningar
  Daniel Öhlin, leg sjukgymnast.

 3. Har konstant värk i vänster överarm/axel. Smärtar väldigt när jag för arrmen utåt/uppåt/bakåt. Stora besvär då jag klär mig på överkroppen, tvättar håret osv.Stora besvär att sova pga värken. Enorm värk då jag ex trampar igenom djup snö, halkar osv, då jag reflexmässigt rycker till i armarna. Problemen började i somraas och har sen dess förvärrats. Varken skelettröntgen eller magnetröntgen visar på något onormalt. Blir snart tokig på denna värk!

 4. Hejsan Boel !

  Du har troligen fått diagnosen polymyalgiareumatika som behandlas med kortison. Om det gör ont när du tvättar håret samt klia dig på ryggen så kommer besväret möjligen från dina axelleder. Har du ingen nedsatt rörlighet utan bara smärta kan det vara en inflammation i axellederna. Diagnosen kan ställas av en OMI sjukgymnast/läkare. När rätt diagnos är ställd så kan behandlingen riktas efter dina besvär. Är det inflammation i axelleden/lederna är injektion av kortison i leden ett bra behandlingsförslag

  Mvh Dr Peder Blomqvist
  http://www.lakarhuset.com

 5. Jag har ont i båda överarmarna, det började med att jag fick diagnosen muskelreumatism och medicinerar sedan 3 veckor tillbaka med kortison. Den värken försvann men istället fick jag en annan värk i båda överarmarna som strålar ner i händerna det blir bara värre och värre. Det värker inte samtidigt i båda armarna utan ibland i den ena och sen i den andra. Det är värst när jag sträcker mej i ytterlägen och när jag ska klä på mej BH måste jag få hjälp att ta av och på. Kan det vara frusen skuldra i båda armarna samtidigt? Vad kan det annars vara

 6. Hejsan

  Har du en smärta över den aktuella överarmen som inte riktigt går ner till armbågen. Svårt att sova på den aktuella armen. Samt svårt att tvätta håret och klia dig på ryggen med den aktuella armen. Då har du troligen en inflammation i axelleden. I så fall hjälper bara kortioninjektion i leden. Den skall i så fall ges av en läkare med utbildning i OMI. Detta dör att injektionen ska bli rätt. Det krävs beroende av hur länge du haft besväret olika många sprutor. När smärtan är borta så kommer stelheten att vara kvar. Då påbörjar sjukgymnasten kapseltöjning av din led.

  Dr Blomqvist
  http://www.lakarhuset.com

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.