Stel, svullen och ont i tån efter Hallux valgus operation

Stel, svullen och ont i tån efter hallux valgus operation

Undrar om någon har erfarenhet av samma som mig. Operation hallux valgus 18 februari, har haft ond och sned tå sedan tonåren. Sjukskriven 8veckor,  jobbar i vården. Allt går så bra och jag sköter mig perfekt. Då jag börjar gå i vanliga skor så får jag ont i höger höft, knä och även min gamla tennisarmbåge. Snedbelastar och haltar då tån och trampdynan är svullet. Får ej ner tån i golvet då jag går. Ska ta bort skruv om en vecka då foten anses läkt men läkaren tror att den kommer att skapa problem i framtiden. Har nu varit sjukskriven i tre månader den 18maj och har fortfarande svullen tå, kan ej böja tån så mycket, lite svullen trampdynan, går fortfarande inte bra. Ont i höft och knä.  Hoppas på att det är skruven som gör att jag inte blir bra. Har fortfarande också värk i tån precis som förut. Jag vill bli bra nu och börja springa .

1 svar

 1. Hej,

  Det låter inte bra med din tå. Efter en hallux valgus operation bör man få råd om när och hur man skall börja träna och belasta foten och tån igen. Om du inte fått det så gå tillbaks och be om detta eller om de kan tipsa dig om en fysioterapeut som kan hjälpa dig.

  Att du fått ont i höger sida av kroppen kan mycket väl bero på att du snedbelastar på grund av tån när du går. Det är därför viktigt att du blir bra i din tå och kan gå och belasta normalt.

  Du kan också söka efter fysioterapeuter här: https://www.skadekompassen.se/vardgivare/yrkeskategori/fysioterapeut/
  Filtrera/sök på din ort (område) för att se dem närmare dig och kontakta dem och hör om någon av dem kan hjälpa dig att få igång funktionen i tån igen.

  Med vänlig hälsning,
  Daniel Öhlin, leg fysioterapeut
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Vi värnar om din integritet.

Tänk på att:

Som användare våra Websidor och våra Tjänster liksom av detta forum accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy Du godkänner därtill även att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra. För att värna om din integritet rekommenderar vi dig att inte använda ditt riktiga namn samt i övrigt undvika att lämna sådan information som kan härledas till dig som person. Tänk även på detta när du väljer ditt användarnamn när du skapar ditt konto hos oss då ditt användarnamn kommer stå som avsändare för ditt meddelande i forumet. Din e-postadress visas dock inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.