Tennis och golfarmbåge i båda armarna

Hej!

Jag har sedan okt 2009 haft problem med mina armar. Jag började träna bodypump ht 2009 och då började problemen. Jag slutade att belasta mina armar i träning och övergick till spinning och promenader men problemen ville inte ge med sig. Då det gått ett år tog jag kontakt med en sjukgymanst som då behandlade mig med tvära friktioner och laser. Då inte det hjälpte så gav han mig också det ni kallar excentrisk träning, omvänd belastning. MEN eftersom jag har dessa båda problem så har min man fått hjälpa mig i själva lyftet av handen. 30×3 på båda armar, över och underarm, blir 360 lyft… är tidskrävande. Jag ska erkänna att jag slarvar…. Jag gick till denne sjukgymnast 2-3 gånger i veckan under ett halvår (ht 2010) men han fick så många pasienter så det var svårt att få till tider som passade. Jag har sedan dess jobbat själv med exentrisk träning för att få bukt på problemet men jag behöver verkligen hjälp!!!

Jag vet också att problemet förrvärras då jag har ett  jobb som kräver mkt av mina armar. Jag jobbar som sångpedagog och spelar piano stora delar av dagen men även kvällar då jag planerar. Jag har aldrig sjukskrivit mig under denna period då jag inte fått det rådet men också för att jag inte blir fri probelmen under sommaren då jag tagit helt paus från pianospelandet.

De symtom som jag har märks mest på nätterna då jag sover. Jag sover med ”vikta armar” i ”spädbarnsställning” (kallas det så?) och vaknar ofta av att det värker i armarna, som att musklerna inte får luft…  Jag märker också av det på dagarna då jag spelar. Det känns som att jag inte orkar trycka ner tangenterna  och inte heller orkar hålla tempot. Men också då jag ska bära kassar eller mina barn, vilket jag så långt det går försöker undvika!

Vad är ditt råd? Hur ska jag bli av med dessa besvär? Har problemet blivit kroniskt, kommer jag att behöva dras med detta resten av livet? Måste jag sjukskriva mig? Vart ska jag vända mig? Jag bor i Umeå kommun och vet inte vem som kan hjälpa mig bäst.

Tacksam för all hjälp!

/Anna

2 svar

 1. Hejsan Anna !

  Som jag förstår det hela så domnar dina dina händer nattetid samt att du känner svaghet i händerna.

  Du har således problem med nervkompression. Nerverna har naturligt trånga ställen på sin väg från nacken till handen. Är det så att alla fingrar domnar så sitter felet i handleden, under nyckelbenet eller i nervens utträde från nacken. Vanligast är dock att felet sitter i handleden. Du kan själv testa om felet sitter där genom att böja händerna så mycket som det går ( handflatesidan ). Börjar fingrarna att pirra och domna så sitter felet troligen där.

  Man kan även med nål emg kontrollera exakt nivå på kompressionen.

  Du bor nära Umeå. Kontakta Dr Gillblad på Norrlandskliniken så hjälper han dig med detta

  Mvh Dr Peder Blomqvist
  http://www.lakarhuset.com

 2. Hej igen!
  Glömde att skriva att jag vissa dagar också får domningar i framför allt vänsterhandens lill, ring och långfinger. Detta började för ca 4-5 månader sedan.

  Mvh
  /Anna

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Vi värnar om din integritet.

Tänk på att:

Som användare våra Webbsidor och våra Tjänster liksom av detta forum accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy Du godkänner därtill även att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra. För att värna om din integritet rekommenderar vi dig att inte använda ditt riktiga namn samt i övrigt undvika att lämna sådan information som kan härledas till dig som person. Tänk även på detta när du väljer ditt användarnamn när du skapar ditt konto hos oss då ditt användarnamn kommer stå som avsändare för ditt meddelande i forumet. Din e-postadress visas dock inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.