Tennisarmbåge

Hej!

Jag har läst symptomen på tennisarmbåge och de stämmer mycket väl in på mina beskymmer. Jag har haft ont i min arm i ca 7-8 veckor. De senaste två veckorna har jag ätit värktabletter från och till för att lindra värken som förutom i armbågen och armen i övrigt även har strålat ut i handen. Jag läser att man kan träna vissa rörelser för att bli bättre, min fråga är skall jag börja med denna träning som finns under egenvård eller skall jag vila armen så mycket så möjligt under en tid och sedan börja träna? Jag har under dessa veckor inte vilat armen något särskilt utan försökt att använda armen så att säga ”som vanligt”.

Vänliga hälsningar
Madalena

1 svar

  1. Hej Magdalena,

    Tack för frågan! En del blir bra och normalt belastningståliga igen efter vila från det som retar/provocerar besväret. Så om du har möjlighet att vila armen 2-3 veckor så gör det först och börja därefter med den eccentriska träning i träningsprogrammet. Stretcingen och cirkulationsträningen (böja-sträcka) kan du börja med direkt. Har du inte möjlighet att vila så bör du ändå minska på den belastning som retar besvären. Ta hjälp av en sjukgymnast/ergonom om belastningsmomenten i ditt arbete/vardag bör ses över och korrigeras. Kan du inte vila armen först så börja med träningsprogrammet.

    Lycka till!

    Mvh Daniel Öhlin, leg sjukgymnast
    http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.