Tryckande smärta i häl

Hej,
Kan börja med att förklara mitt tillstånd.
Jag har haft problem med båda mina hälar nu i 6 år med växelvis vilken häl som är värst. Det är en tryckande smärta som sitter i hälen och går upp lite mot vaden på baksida ben. Även en stickande känsla runt själva ytterkanten av hälskinnet.

Värken är som värst på kvällarna då jag måste ha fötterna i luften för att det ska vara uthärdigt. Även när jag ska sova måste fötterna vara i luften (ligger bara på rygg av annan åkomma). Värken uppkommer till 100% efter en arbetsdag och ca 50% av vilo dagar (vilodagar står jag bara på fötterna minimalt såsom gå på toa)

På dom här sex åren har jag testat lite olika saker utan effekt såsom. Värktabletter, inflammations hämmande tabletter, alla möjliga olika sulor inlägg (både dyra o billiga), stötvågsbehandling, tejpning av fötterna, fotövningar, gått ner i tjänst då jag har ett tungt jobb, slutat stå upp på fritiden mer än nödvändigt, träna regelbundet, skiktröntgen med MR visar inget fel.

Varken läkare eller ortoped har kunnat ge mig någon diagnos eller rätt hjälp så nu vidgar jag mina vyer lite. Kan även tilläga att jag är en kille på 30 år och inte överviktig.

Tips o ideer välkomnas innan yxan kommer fram.

2 svar

 1. Tack för svar va ett tag sen jag skrev här men symtomen är kvar och är fotfarande desperat efter hjälp. hälkoppar har jag desvärre testat utan förbättring eller lindring. Däremot omi har jag inte hört eller blivit rekomenderad innan så ska försöka få en sådan behandling så ska jag återkomma hur det gått.
  Kan också tillägga att jag fått kortison injection sen senast jag skrev utan någon större effekt

 2. Hej!

  Ursäkta att svaret dröjt, men eftersom du haft besvären i 6 år hoppas jag inte yxan varit framme än pga detta.

  Verkligen trist att ha sådana besvär så länge och utan att ha hittat lindring. Symtomen du beskriver med sådan smärta i hälen och så känslig att de inte kan vila ens mot mjukt underlag stöter vi då och då på, både hos dem med hälsporre (plantarfascialgi) samt hos dem med hälkuddesyndrom (då man inte riktigt vet vilken den symtomgivande vävnaden är i hälen).

  Du skriver att du provat många olika skoinlägg, men om du inte provat hälkoppsinlägg, så är det värt att testa. De ser inte kloka ut, men de ger ett fantastiskt stöd för både hälkudde och hälben och upplevs ge bättre avlastning än övriga skoinlägg i vården. Kanske kan de lugna ner dina besvär och få dig mer belastningstålig och aktiv?
  Du finner vårdgivare som tillverkar hälkoppsinlägg här:

  https://www.skadekompassen.se/vardgivare/behandlingsmetod/halkoppsinlagg-fotortosen/

  Du nämner heller inget om hälkudde-injektionsbehandling. Det finns en behandlingsmetod där vätska (ej kortison) sprutas in och fyller upp hela hälkudden. Man vet inte precis vad som sker i vävnaden rent fysiologiskt, men man tror att själva trycket av vätskan skapar en positiv reaktion i mjukdelsvävnaden och en serie sådana behandlingar kan ha god effekt.
  Denna behandlingsmetod används bl. a. av läkare och fysioterapeuter som läst omi, du finner dem här:

  https://www.skadekompassen.se/vardgivare/specialisering/injektionsbehandling-omi/

  Jag hoppas att du inte testat något av ovanstående och att något av dem hjälper dig något. Du får gärna återkomma och berätta.

  Lycka till!

  Vänligen,
  Daniel Öhlin, leg. fysioterapeut
  Ortomed Göteborg / Stockholm/Kista

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.