Utmattad av ont i axeln

Jag har haft impingement/frozen shoulder i sju månader. Kan bara sova två timmar i stöten på natten, vaknar och måste gå runt och föra armen och axeln i fem, tio minuter innnan det släpper tillräckligt så jag kan gå och lägga mig och förhoppningsvis somna om. Gick fyra gånger på behandling med stötvågsterapi i juli, det kanske hjälpte lite – jag vet ju inte hur det hade varit nu om jag inte fått stötvågorna.

När jag rör mig på dagarna fungerar jag så när som att jag är TRÖTT. Jag har fått siduro 100mg men den hjälper inte, inte dubbla dosen heller, alvedon tar jag ibland men det funkar inte heller, lite konjak på kvällen kanske hjälper.

Nu provar jag med lite melatonin (ca 0,5 mg). Och har gått stavgång i tre timmar så jag är trött, det brukar underlätta att somna om när jag vaknar. Men den kombination som verkar fungera hyfsat ena natten fungerar inte alls nästa natt. Nu har jag ett par citodon som egentligen gått ut, men jag tar nog en eller två nu i kväll.

Vill inte ha kortison, voltaren reagerar jag negativt på. Ipren gel på axeln gör nog varken till eller från. Har provat akupunktur utan framgång. Nu är jag förvirrad och desperat är väl en överdrift, men kan man få morfin eller finns det några råd som är bättre än andra? Är 55 år, fått ont utan trauma innan. Kan jobba men det blir inte mycket gjort…(Dyrt när jag jobbar i egen firma). Vad mer kan jag prova? I första hand för att sova bättre.

3 svar

 1. Hejsan !

  Tack för mailet. Om du vill påskynda läkningen så ska du ej gå mot smärta i din axel. Dvs det ska ej göra ont när du använder armen. Vilket är svårt. Minska smärtan gör man med injektionerna och då blir även sömnen bättre. Lägger man injektionerna rätt kan du vara betydligt mindre smärtpåvetkad på 4-5 v. Kortisoninjektionerna är ej farliga och vid kapseltöjningen går ingenting sönder. Det är en mycket mjuk metod som bara ska återställa dess normala utseende.

  Med vänlig hälsning, Dr Peder Blomqvist
  http://www.lakarhuset.com

 2. Tack för snabbt svar. Jag fick först diagnosen Impingement (stödd av röntgen) och blev i juli bedömd av sjukgymnasten som gav stötvågorna som frozen shoulder. Och det du beskriver som frozen shoulder stämmer med mig. Värken är olika; ibland är det inne i axeln och ibland är det mest i överarmen som någon ond rastlöshet. Och när jag sover så rullar jag oftast över på den vänstra sidan med den onda axeln – och vaknar av det.
  Hur kan man skynda på spontanläkningen? Och hur kan man minska smärtan och förbättra sömnen?
  Finns det inte negativa sidor med kortisonspruta?, och att sedan få ledkapseln söndertrasad i behandling låter avskräckande.
  Mvh
  Olle

 3. Hejsan !

  Tack för mailet. Du beskriver två helt skilda tillstånd ( impingement/frozen shoulder i sju månader ). Men är det så att det är svårt att ligga på den aktuella axeln, smärtan strålar ner till armbågen, det är svårt att klia sig på ryggen samt tvätta håret med den aktuella armen. Då har du troligen en frusen skuldra.

  Då har du två olika behandlingar att välja på

  ( 1 ) invänta spontanläkning, vilket kan ta 1,5 år
  ( 2 ) Kortisoninj injektioner i leden x 5-7. Först försvinner då smärtan sedan när den är borta kan rätt sjukgymnast töja upp axels kapsel så att du återfår rörligheten. väljer du injektions behandlingen så bör du välja en OMI läkare. Annars är risken stor att det blir fel

  Lycka till

  Dr Peder Blomqvist
  http://www.lakarhuset.com

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.