värk höger axel och nacke

Har opererat höger axel ca6 månader sedan men börjar uppleva stelhet och värk i nacke samt axel partiet. Vad kan detta bero på och går det att avhjälpa detta problem?

1 svar

 1. Hej Arvo,
  Tack för din fråga. Flera skador och sjukdomstillstånd kan ge dessa symtom. Jag nämner tre vanliga här:
  1. Frusen axel. Den immobilisering (rörelsestillhet) som brukar följa efter en axeloperation kan leda till en s.k. frusen axel med stelhet och smärta. Du kan läsa om frusen axel här http://frusenaxel.se
  2. Du kan även ha drabbats av impingement, dvs skada i någon av vävnaderna inne kring axelleden. Du kan läsa om impingement, och se om du känner igen någon av symtomen här: http://impingement.nu
  3. Möjligen har du drabbats av diskbuktning i nedre nackkotpelaren där disken påverkar omkringliggande vävnader med dina symtom som följd.

  Det finns bra åtgärder mot alla ovanstående sjukdomstillstånd, olika dock för var och en av dem, så därför rekommenderar jag dig att söka en vårdgivare som kan ställa diagnos och erbjuda hjälp.
  Sök en läkare, sjukgymnast eller naprapat med vidareutbildning inom omi så får du god hjälp.

  Hälsar Daniel Öhlin, leg sjukgymnast.

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Som användare av detta forum godkänner du att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra.

När du skriver ett inlägg eller kommentar i detta forum kommer ditt användarnamn stå som avsändare och din e-postadress syns inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.