Värk i axeln/nacken/huvudet

Hej
Jag har haft ont i axeln i snart 10 år, det är vänster axel som gör ont. Smärtan kom troligtvis smygande men jag minns inte då det var så länge sedan. Har fått göra en röntgen för flera år sedan, vilket inte påvisade någonting. Fick göra en undersökning där läkarna mätte nervernas funktioner, tror att undersökningen hette ENeG, det som visades där var en liten avvikelse runt tummen på vänster hand. Sen nyligen fick jag göra en magnetkamera röntgen som visade att allting var normalt.
Men det är något som är fel, vet bara inte vad.
Jag har ont i axeln dagligen har en hög smärttröskel vilket inte alltid är positivt. Smärtan smyger sig då och då till nacken, ut i armen och upp i huvudet. Senast igår fick jag en ”smärtattack” som jag kallar det, vilket innebär att jag har så ont i axeln/nacken/huvudet så att jag kallsvettas och kräks. Vet inte riktigt hur jag ska gå vidare.

1 svar

 1. Hej,

  10 år….jag förstår att det är kämpigt.
  Jag vet inte om du träffat en vårdgivare som är specialiserad på ortopedisk medicin, det vill säga en läkare, fysioterapeut, naprapet eller annan vårdgivare som utöver sin grundutbildning fördjupat sig i klinisk diagnostik rörande ortopediska besvär. Jag tycker du kan prova att få vidare hjälp av någon som läst antingen OMI (minst basic exam), OMT (minst steg II) eller MDT (examen). Om de inte finner orsaken till ditt besvär kan de kanske hänvisa dig vidare till lämplig instans.

  OMI basic: https://www.skadekompassen.se/vardgivare/specialisering/omi-ortopedisk-medicin/
  OMT steg II: https://www.skadekompassen.se/vardgivare/specialisering/omt-ortopedisk-manuell-terapi-steg-2/
  MDT: https://www.skadekompassen.se/vardgivare/specialisering/mckenzie-mdt-examen/

  Lycka till!
  Daniel Öhlin, leg. fysioterapeut
  Ortomed Göteborg

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Vi värnar om din integritet.

Tänk på att:

Som användare våra Websidor och våra Tjänster liksom av detta forum accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy Du godkänner därtill även att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra. För att värna om din integritet rekommenderar vi dig att inte använda ditt riktiga namn samt i övrigt undvika att lämna sådan information som kan härledas till dig som person. Tänk även på detta när du väljer ditt användarnamn när du skapar ditt konto hos oss då ditt användarnamn kommer stå som avsändare för ditt meddelande i forumet. Din e-postadress visas dock inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.