Värk i käke, öra, hals

Jag har i snart 3 mån haft värk i käken, kindbenet, örat och halsen på vänstra sidan av ansiktet (även utanpå halsen ner mot nyckelbenet). Har vart hos en rad läkare och tandläkare som alla verkar ha svårt att ge mig svar på vad det kan vara eller hur jag ska bli bra. Nu undrar jag om det kan vara käkleds- eller käkmuskelsinflammation. Men jag undrar: är det verkligen normalt att man får ont/känner sig svullen i halsen då? En annan sak jag undrar är: hur kan man veta om en inflammation spridit sig till intill liggande områden, eller om det bara är smärtan som spridit sig?

61 svar

 1. Svar till Linda: Intressant spår detta med magsyra, för lite el för mkt. Om magmunnen krånglar så kan dessutom vagusnerven påverkas om jag fattat rätt och den (vagusnerven) är involverad i mkt i kroppen. Tror generellt att nerver öht kan ge många knepiga symptom med sk. referred pain, dvs att ngt som sitter i tex. magen kan ge nervsmärta i axeln osv. Likaså nerver som kläms I nacken kan ge smärta i ansiktet, öron, hals, käke mm. Finns för lite kunskap om detta inom traditionell vård enl mitt tycke. Återkom med hur det funkar med magsyra stimulerande. Svar till Maja:Det sätter sig på psyket att ha ont och att inte veta varför gör det svårt att hantera och veta hur man ev. kan behandla det för att bli bättre.

 2. Hej, otroligt att så många har samma symtom, jag har också detta på höger sida, käken halsen o örat, det stramar i halsen nacken o örat o smärtar till o från i höger öra, känns som att örat inuti svullnar upp emellanåt o det gör ont. Besväras oxå till o från av vibrationer/tinnitus i höger öra. Har varit o utrett detta, men hade ingen hörselnedsättning på något öra o då säger de att jag har inte tinnitus, men som sagt, vibrationerna o oljudet i höger öra kommer o går fortfarande, ibland håller det i sig i flera veckor o ibland är det borta i några veckor. När jag läst igenom ovan texter från andras besvär så är det väldigt ofta att det är på höger sida… bara slog mig att kan mobilpratande ge sådana här problem efter många års telefonanvändning… jag är 45 år o nog nyttjat mobil i säkert 25 år.. det är ju mer än halva mitt liv… tänker att de första mob strålade väl mer än vad de gör nu… men även nu utsätts vi väl av viss strålning mot öra osv . Kan det ha något samband/ Jag har försökt komma till bukt med mina besvär i väldigt många år… men inget hjälper o jag undrar verkligen vad som är fel o hur man kan bli av med detta. mvh Pernilla

 3. Tack alla som delat med sig.
  Jag är inne på min 10:e vecka med Ipren. Höger öra är så ömt att tårarna kommer om jag nuddar det.

  Har varit till läkare 2ggr och till tandläkare 3ggr. Dragit ut en visdomstand och planerat att dra ut en till. Känns som att jag vill dra ut alla tänder!

  Nu har jag bokat en nu tid hos VC för att försöka få bättre smärtlindring och förhoppningsvis en tid till ÖNH.

  Misstanken från läkare och tandläkare är käkledsinflammation. Oavsett så måste jag få hjälp med att bli smärtfri.

  Tack för ordet. //Sandra

 4. Korrigering
  Har träffat ÖNH läkare igen, han kände igen och hittar inte svar. Han bokar ct röntgen för halsröntgen… tar en till två månader tills jag får tid..
  Återkommer då.. hittar man inget då så vill han inte gå vidare med mitt problem då han inte hittar svar och tycker är detta är inget farligt…

  Läser här i forum och tycker att det skrivs 2 olika tillstånd, ena har ont i käke hela tiden och andra bara vid vissa rörelse och vid utstrålning mot öra.
  Tycker att det måste vara två helt olika saker, då ont i käke måste tyda på käkproblematik och andra tillstånd ( utstrålning mot öra) och EJ konstant smärta

 5. Uppdatering från Maria

  Har träffat ÖNH läkare igen, han kände igen och hittar inte svar. Han bokar ct röntgen för halsröntgen… tar en till två månader tills jag får tid..
  återkommer då.. hittar man inget då så vill han avslta ärende med mig då han inte hittar svar och tycker är ngt farligt…

  läser här i forum och tycker att det skrivs 2 olika tillstånd, ena ont i käke hela tiden och andra bara vid vissa rörelse och vid utsrålning mot öra.
  Tycker att det måste vara två helt olika saker, då ont i käke måste tyda på käkproblematik och andra tillstånd ( utstrålning mot öra) och EJ kontsant smärta är d

 6. Hej på er med liknande problem som jag har kämpat med i 50 år utan någon hjälp, nu har jag ställt min egna diagnos , helt övertygad om att jag har gikt i käkleden som ger refererad smärta upp mott hjässan , käken , tänder ner mot strupen…ska snart till en s,k specialist som ska konstatera detta…
  Fd sjukgymnast sökt mina egna problem hela livet…

 7. Hej, jag har haft ont i käken, men en fruktansvärd värk i mer än 4 veckor. Var till specialtandläkare, men det var inget fel. Har gått omkring med fetvadd runt käken och ätit 1 Ipren och 1 paracetamol varannan timmer dygnet runt. Helt däckad och jag har gråtit hela dagarna, nästan skrikit rakt ut. Ville dö, helt enkelt, dra ut alla tänderna var ett alternativ som jag hade.

  Jag sökte på nätet och fann er. Det är jag så tacksam för, då förstod jag att jag inte var ensam. Därför vill jag berätta vad som hänt mig och att jag är på bättringsvägen.

  Men vänner jag har fått hjälp nu, så underbart, trodde inte det var sant. Jag kontaktade en massör med kompetens på käkar och akupunktur där jag bor, i Upplands Väsby, Monicas massage och akupunktur.

  Hon har hjälp mig tillbaka till världen! Hon masserade mina käkar både utanpå och inuti munnen. Hon hittade massor av kulor, knutor längs med hela käkens nedre del var det fullt av, ända upp till örat.
  Efter den första behandlingen så var det som jag blivit överkörd av en bil, så ont, så ont hela tiden i en vecka. Kroppen skulle själv läka efter denna behandling, och att det kommer att ta tid.
  Men jag gick vidare till nästa behandling efter en vecka. Jag hade då blivit lite bättre, så jag var lite orolig, men jag visste nu att jag var på rätt väg.
  Nu äntligen känner jag mig mycket bättre, mindre smärta och jag kan nu hoppas på att få livet tillbaka.
  1 december ska jag dit igen, nu känner jag mig mer positiv. Smärtan finns där fortfarande men jag äter nu bara tabletter på morgonen och på kvällen. Nu ser jag fram emot att få behandling så jag blir mer frisk. Jag har förstått att det här kommer att ta lång tid för kroppen att hitta balansen igen.
  Monica frågade om min syn, och jag svarade att den är lite dålig. Jag lutar mig fram när jag läser och skriver på datorn. Hon bad mig göra en synundersökning, så nu har jag bokat en tid för det.
  Jag har ganska mycket amalgam i tänderna på den sidan jag har ont, ibland känns det smärta i tänderna när jag använder min mobil. Vet inte om det kan påverka, men du kan ju fundera över det om det gäller dig också.
  Jag vill tacka er alla för att ni berättat er story.
  Digital kram från mig.
  Kristina

 8. Ja, det är rätt sjukt att så många har dessa problem, men det pratas inte om det så mkt…

  Min vitalitet är jättepåverkad, eftersom det alltid känns som om jag håller på att bli sjuk. Och har därför inte heller tränad på så många år. För känner mig ju sjuk, om jag har ont i halsen.

  Var på massage här om dagen pga skönt. Och hon nämnde när jag gick hem att jag var JÄTTSTEL på hela höger sida, från armen, axel, upp halsen, nacken och huvudet.
  Funderar på om det är ngt sådant.
  Jag ska börja använda bettskenan nu, jag vet att jag har problem med ångest och att jag biter ihop tänderna.

  I ett annat forum jag var med i ang detta, så hade en tjej samma problem, och hon blev hjälpt tack vare medicin som stimulerade magsyra. Tydligen är det vanligt att halsbränna kan orsaka inflammation i halsen. Vilket kan ge liknande symtom. Ofta skriver dock läkare ut läkemedel för att minska magsyran. Men det är lika vanligt att man har halsbränna pga för lite magsyra.

  Man kan göra ett test med hjälp av bikarbonat, för att se hur mkt magsyra man har. Och när jag gjorde detta test så visade det att jag har lite magsyra. Så ska också börja testa nu med tabletter för att stimulera magsyra och se om detta hjälper.

  Återkommer igen om någon månad eller två. Fortsätt också ni andra med era uppdateringar om vad ni testar!!

 9. Svar till Maja, ang hur vi mår:

  Jag mår sådär. Spänd, stressad, orolig, mycket jobb, lite ångest ibland. Egentligen psykosk frisk ( inga bokstavs kombinationer) men ändå spänd. Lättiriterad. Så ja, psykiskt ansträngd får jag säga….

 10. Om man får ställa en lite mer personlig fråga så undrar jag hur ni andra mår psykiskt. Mitt läkarspår är nu kört till vägs ände och jag mår dåligt både psykiskt och fysiskt. Mycket oro och ångest i kroppen. Känns bara otroligt svårt att avgöra vad som är hönan och ägget i detta. Även om vi till viss del beskriver olika symtom så har vi ju det gemensamt att läkarna inte hittar varken en tydlig orsak eller hjälp.
  Är det någon som varit hos naprapat så som det tipsas om på denna sida?

 11. Vill gärna svara ”Emma” ang ”ångestspåret” Förstår du vill hjälpa och tipsa, men tro mig, har testat det spåret och det hjälpte inte ett dugg med div. behandlingar. Dessutom får man knappast ont på ena sidan endast om det vore pga spänningar av ångest och oro. Spänningar är det i musklerna helt klart, men de kan finnas av annan anledning än ångest (och såklart pga av ångest oxå, men då engageras båda sidor vanligen) Tycker alltför ofta att ångest kortet spelas ut av sjukvården när man inte vet vad som felas och det kan ju tyvärr förhindra att man fortsätter leta efter rätt saker och orsaker som kanske kan behandlas på annat sätt. Man kan tex ha artros i en käkled, man kan ha reumatism som gärna sätter sig i käkled, man kan även ha nackskador som manifesterar sig med smärtor i käken, nerver kan ligga i kläm osv osv.

 12. Helt otroligt, har exakt samma besvär som många av er och som ngn skrev ”höger sida känns sjuk & vänster frisk”…Har dock haft mina besvär i massor med år med bättre & sämre perioder. På mig känns min högra käkled helt atrofierad och hos tandläkaren skakar hela käken av ansträngningen att gapa…Har även nackbesvär (diskbråck på samma sida) och det gör inte upp i örat ner i nacken/hals höger sida, även ner i nyckelbenet. Höger öga rinner dessutom för minsta lilla. Har även ont inne i munnen längst bak och höger sida av tungan (känns som skavsår, men finns inget på tungan) Prövat massor, såsom bettskena, smärtstillande spruta inne i munnen av bettfysiolog, akupunktur, tens, sjukgymnastik mm, plus massa alternativa grejer, allt utan ngn märkbar förbättring. Det enda som hjälper är vila raklång och ablasta nacken. Har även tinnitus i hö öra och den är som värst vid läggdags och nästan borta på morgonen. Någon som känner igen sig och har förslag på behandling/undersökning att göra? Lider med alla som har detta!

 13. Hej!
  Har följt denna tråd ett tag. Jag har haft problem sedan juni. Började med ont omkring vänster halsmandel. Sökte på VC men de såg inget konstigt. I augusti sökte jag hjälp igen då jag fortfarande hade problem. Fick remiss till ÖNH läkare som inte såg något men som skickade mig på DC röntgen. Röntgen visade inget på mandlarna men blev ändå vidareskickad till ÖHN i Lund istället denna gång. De har dock 3 månaders väntan.
  Mina symtom är besvär från vänster sida av halsen och vänster käke samt öra. Känner ett obehag vid halsmandel, har lockkänsla för örat, har till och från en värk/stelhetskänsla i ansiktet på vänster sida. Känner även en stramhet i halsmuskulaturen på vänster sida. 2,5 månad kvar tills jag får nytt besök 😔

 14. Jag har i 2 månader haft såhär. Är heeelt chockad över hur många fler som lider.. Jag ritade akuttid hos tandläkare imorse. Dom kunna inte se några som helst fel.. Trodde de var tandvärk, men efter att ha hittat denna tråd så är jag osäker. MEN de kommer och triggas varje gång jag äter eller dricker. Mina symptom.
  – Trycker och stramar i tandköttet nära visdomstand på hög underkäke
  – svider/skavet på höger sida tunga
  – bultar som en tickande/pickande rytm ned i halsen.
  – spänner upp över tinningen/pannan och huvud.
  – smärta i höger öra. Varierar mellan lock & dunkande i högsta grad…
  – trött och gråtfärdig….

 15. Maja#

  Jag har samma problem, gjort mr,ct och ultraljud och allt visat bra.
  Fick också betskena.
  Men den hjälpte ej.
  Har du/ni tandavtryck på tungan
  Jag är spänd stel i halsmuskultur.
  Det som jag tycker hjälper är att ha airpods i, om där är nån punkt i örat som dom trycker på? Konstigt men sant, eller om man slappnar av.

 16. Uppdatering

  samma smärta fortsätter, ÖNH läkare ordinerade infektion prover och sköldkörtel prover.
  Och proverna ser bra ut.
  Ska träffa önh doktor igen 30/11 så får vi se, om det blir röntgen då.

 17. Hej!

  Har nu fått svar på röntgen och allt såg bra ut. Väldigt skönt men hade önskat någon form av svar. Har använt bettskena tre hela nätter så lite tidigt att säga om det hjälper. Fortfarande ont i halsen från och till. Har också mycket oro och spänning i kroppen.

 18. Hej!

  Jag har exakt samma sak.
  Sökte för nästan 2 månader VC för jag trodde jag hade öroninflammation och även ner i käke o hals.
  Allt såg bra ut men läkaren trodde det var saliv körteln som hade ngn inflammation, jag fick antibiotika. Men ingen förändring så jag kontaktade dem igen men har inte fått komma tillbaka.
  Jag har fått kallelser till dessa ställen:
  Öron näsa hals mottagningen
  Ngn specialist läkare på öron
  Min egna läkare
  Special tandvården

  Men jag får inte komma förrän i december

  Nu är jag förkyld igen och då blossar det onda upp värre igen.
  Jag sover dåligt och bara vill veta vad som är fel🙏🙏🙏

  Jag har läst många av era berättelser och sänder krya kramar i massor till er

 19. Några av er som beskriver periodisk värk runt halsmandeln och sen svettningar/ ont i bröst, oro osv…

  Kan säga att jag tidigare oroades av samma skäl och numera upplever jag de inte längre, så förhoppningsvis kanske dehär inlägget kan hjälpa någon! Det är alla symtom av ångest och förstadier till ångestattacker. Det kommer främst från en omedveten spändhet i käkarna, så om man känner efter kan man ibland komma på sig själv med att sitta och klämma ihop käkarna när man är fokuserad, oroad eller stressad. Det är möjligt att eran mentala hälsa har blivit påverkad av att coronaviruset nu finns ibland oss. Särskilt om man har tendenser till hypokondri eller är oroligt lagt till naturen. Det är alltså inget fel, utan bara symtomatiskt av att man är orolig för att det är skulle vara så. Jag hade tidigare panikångest och efter en hel del KBT så är jag numera fri från den här värken. 🙂

 20. Hej!
  Jag har samma symtom. Extrem smärta i kinden (vänster) örat och ner mot nyckelbenet. Fick diagnosen Trigeminusneuralgi, har ätit epilepsimedicin i ca 6 månader. Det hjälpte till en början.
  Men idag tog jag inte min medicin och äter istället muskelavslappnande, samma resultat.
  Tycker ni ska kolla om det är detta ni har.
  I mitt fall är jag nu tillbaka på sökandet, hoppas på en annan förklaring då Trigeminusneuralgi inte är en rolig diagnos.

 21. OMG SNÄLLA HAR HAFT SAMMA I 3 VECKOR!
  det påverkar min vitalitet.
  och blir så ledsen att det är fler å SÅ MÅNGA som känner så???
  vad är det som pågår? HAR TESTAT ALLT med remedies, från såna vaxljus till oljor till anti-inflammatorys … 🙁
  men nej…. det är typ Coronas lillebror som de ej upptäckt än.
  Hoppas ni mår bätte iafl!

 22. Wow, jag har liknande problem som ni!

  Jag har nästan alltid ont i höger sida av halsen. Det kan komma och gå under dagen, ibland är det kvar länge ibland är det borta i perioder. Denna smärta på höger sida kan också kännas bakom höger öga, käke och ibland upp mot tinningen. Bara på höger sida.

  Ja det är liksom som om hela höger sida är påverkat. Det känns som höger sida av ansiktet är sjukt, medan vänster är friskt på något konstigt sätt.

  Har sökt vård så många gånger, men kommer aldrig vidare. Börjar ge upp.

  Nu har jag sån spänningshuvudvärk på hela sidan av höger ansikte, så funderar då om det har något med muskulaturen att göra. Som om jag behöver stretcha höger sida av halsen eller nåt sånt…

  Ska börja med att skaffa bettskena ialf o se om det blir bättre. Följer denna tråd för o se vad som hjälper för er – om NÅGOT HJÄLPER <3

 23. Blir orolig när jag läser detta. Har haft symtom i en vecka bara. Har smärta från höger sidas underkäke som kan provoceras av mat och dryck men även uppstå helt oprovocerat. Strålar ut mot örat som då också värker och även upp mot tinningen. Brännande känsla på sidan av tungan också. Tänderna är röntgade och friska säger tandläkaren. Bettfysiologisk utredning ska göras då de tror jag pressar tänder.

 24. Blir orolig när jag läser detta. Har haft symtom i en vecka bara. Har smärta från höger sidas underkäke som kan provoceras av mat och dryck men även uppstå helt oprovocerat. Strålar ut mot örat som då också värker och även upp mot tinningen. Brännande känsla på sidan av tungan också. Tänderna är röntgade och friska säger tandläkaren. Bettfysiologisk utredning ska göras då de tror jag pressar tänder.

 25. Jag har ont i min högra käke och sen känns det som lock i höger örat. Så får gapa för att tryckjämna då och då
  Sen har jag en känsla att jag måste gäspa hela tiden fast jag inte känner mig trött.

  Jag vet inte om smärtan i käken eller trycker i örat som får mig att vilja gäspa hela tiden. Jag är inte ett dugg trött bara vill gäspa.
  Har lite lite ont i halsen, men det är dom tiderna nu så vet inte om det har någon koppling

  Har inte haft Corona , kommer nog inte göra tester för detta nu heller men ska ringa vårdcentralen imorgon och se vad dom säger.

  Tillägg.
  När jag lägger mig har jag ont , men somnar ändå hyfsat bra och sover typ hela natten utan att känna något
  Och stundtals under dagen känner jag inget alls.
  Så det kanske går att träna bort , kan va spänningar i käket eller något. Vet ej :/

 26. Hej!

  Min käke är bättre än i somras, nu är det mest halsen som spökar. Känner mig från och till ”sjuk”, trött, krypande känsla i kroppen. Har också haft tankar på covid. Hade influensa i februari. Sen bra ett par veckor innan halsontet kom i mitten av mars. Har inte tänkt att det kan ha varit covid men med alla konstiga långtidssymtom som dyker upp vet man ju aldrig. Tänker också att gå runt och ha ont under lång tid utan att få svar skapar oro och hållet igång larmsystemet i hjärnan hela tiden. Detta skapar en stress, man spänner sig, får ännu ondare i käken, får andra känningar i kroppen osv.

 27. Hej Maja.

  Den ena var en skinnflik. Högst troligt en HPV-Vårta. Ja, vi män kan få sånt också. Den andra var som en vätskefylld polypaktig sak. Väntar provsvar från Labbet fortf. Tror läkaren tar upp det i samband med svar från röntgen.

  Har ni käksmärtor som strålar mot öronen? Sök på Youtube, det finns videos som visar hur man kan få den att slappna av. (TMJ)

  Annars vet jag inte alls vad det är…

  Nu en följdfråga.

  Vilka härinne ”tror” sig ha haft covid-19 sent förra året. I höstas oktober/november samt December. Jag hade en väldig konstig influensaaktig sak i December nämligen. Jag tänkte om det hör ihop med de symptom vi har nu… Nerver..

 28. Hej alla! Wow jag trodde jag var ensam om detta! Nu känner jag mig inte ensam mer men är ledsen att fler har den smärtan jag har . Har haft ont i ca 1 år, man har dragit ut två tänder och lagat en så de trodde man skulle hjälpa och jag trodde ju smärtan berodde på det . Nu är allt fixat och det finns inget mer att ”laga” men smärtan är värre är någonsin. Smärta i käken, ner i halsen , upp mot öronen, i alla tänder , hela munnen ömmar , senaste veckan kan jag inte äta eller dricka utan att jag får hemsk smärta i alla tänder och munnen upp i käken , har tappat matlusten helt! Vet inte vad jag ska göra längre! Har en tid till tandläkaren om 1 vecka .. får väl se vad dem säger . Hur går det för er har ni fått svar? Mvh Sara

 29. Jag väntar nu svar på röntgen av hals/huvud och blodprov. Vad var det för polyper de tog bort i halsen Jimmy? Jag har också en liten liten sak i halsen. Flera läkare har tittat och de säger att det inte är något farligt.

 30. Hej

  Har exakt samma problem som er
  Höger käke spänner/gör ont hela tiden hela dagarna
  Även lite lock i höger öra så får trycka ut ibland för att få bort det

  Kan inte ligga och sova på sidorna för då gör det ont. Kan knappt ligga på rygg längre för det gör med ont.
  Så svårt att sova för tillfället

  Haft det ca 4v nu men ska ringa vårdcentralen imon och kolla. Måste se om det går att lösa.

  Usch, vad är det för något 😟

 31. Uppdatering.

  Inget anmärkningsvärt sedan sist.
  Väntar svar fortf från ÖNH på de 2 polypliknande de skar bort. Idag har jag varit på Röntgen (hals/lungor)

  Min bettskena hämtas idag.

  Fortf molande värk i käke, under öronen. Kommer och går. Värre på eftermiddagen/kväll.

  Kvar att gå igenom är väl röntgen på hela käken hos tandläkare för att utesluta TMJ (TMD).

  Vaxproppar – Kan de medföra såna här problem?

 32. Hej, känner igen alla symptom, molande värk i käken, runt örat, tinningen, bara på vänster sida.
  Haft ont i 4 dar, var hos läkare igår.
  Kollade i öron och hals, ingen inflammation. Har ingen feber.
  Läkarn trodde det kunde vara spottkörtelssten, det kan bildas av saliv och mineraler och korka igen spottkörtelgången. Fick ordinerat att suga på en bit citron/sur halstablett för att stimulera salivavsöndring och få den eventuella stenen att lossna. Samt ipren 3 ggt/dag.
  Har fortfarande värk.

 33. Uppdatering från Maria:

  Har varit hos ÖNH specialist. Han kollade i munnen, palperade halsen, gick ner med slang/kamera via näsa ner till halsmandlar, och hittar inget. Allt ser ok ut, men jag har fortfarande ont.
  Så fortsätter med status qvo! Jag frågade vad detta kan vara, han sa att han vet inte riktigt. Jag föreslog om jag kan röntgas, men han sa nej, då jag är ung för att strålas.
  Så efterkontroll om 5 veckor fick jag, så får vi se då vad han säger… jag har fortfarande samma symtom och ont…. :/ ingen förbättring…

 34. Hej, Maja.

  Hoppas bettskenan hjälper. Återkom gärna.

  2 November Hals/Lungor röntgen i Eksjö för mig.

 35. Hej Jimmy!

  Jag har precis fått bettskena, men det kunde ta ett tag innan man märkte någon skillnad. Återkommer med resultat. Härnäst väntar röntgen nästa vecka. Någon som provat akupunktur?

 36. Uppdaterar lite. Det har släppt en del, känns ok att faktiskt kunna slappna av lite.

  Hur många av er gnisslar tänderna? // Tandpressning… Bruxism.. kanske behövs en bettskena?

  Hur många av er dricker för lite?

  Om käken spökar mot örona…. kanske käkens ”diskar” ligger i fel läge… Förkortas (TMD) , (TMJ) finns övningar som får värken att släppa. Gjorde det på mig.

 37. Hej!
  Jag känner igen alla symptom. Har haft ont i käken/örat sen i maj. Har träffat flera läkare och tandläkaren, men ingen vet riktigt varför jag har ont. Står snart inte ut!

 38. Hej igen,
  har fått tid hos ÖNH läkare 26.oktober.
  Vi får se vad han säger.
  I övrigt , fortfarande samma symptom, ingen förändring, har ätit Naproxen i 10 dagar nu, utan det minsta förbättring.

 39. Hej, jag har samma symptom som Maria beskriver:
  Att smärtpunkt sitter bakom högra halsmandel, typ inuti halsen och diffust upp mot högra örat (lite svårt att beskriva).
  Och jag har inte ont konstant, utan endast vid viss rörelse, mest vid rörelse av underkäken framåt och/eller sidled.
  Är också orolig för att det kan vara något allvarligt 🙁

 40. Hej.

  Ungefär samma symptom som jag har. Började i Augusti.

  Mina symptom är: Svidande tunga, men bara på vänstra sidan. Som ”Brännande känsla”
  Samt i svalget/halsen.

  Sus/värk upp mot örat, det växlar från vänster till höger emellanåt. Kanske 1-2 ggr/dag.

  Heshet som är som mest anträffbar framåt kvällarna, jobbigt då man redan har den där svidande/brännande känslan i halsen redan.

  ”Känner mig febrig/varm” men är pigg och ingen feber alls.

  Känns som en klump i halsen

  Har som en vass kniv som ”hugger” nedanför örat (halsmandeln)

  Inte ont vid sväljning av mat eller saliv/vätska, etc.

  Varit på VC. Han skrev ”Halstumör?”
  Bisjukdom: Akut Faryngit. Samt hittade han en Verruca. HPV.

  Fick remiss till ÖNH: 5 Veckor senare, där skar de bort HPV-Vårtan, samt något litet som satt på vänster halsmandel. Får svar från Labb om 2 veckor cirka.
  Inget konstigt i svalget enligt dom på ÖNH. De körde med kamera in från näsgången.

  Remiss igen. Röntgen på Hals/Lunga 2 November.

  Fått utsktrivet Ulcerex: Esomaprazol 1gång/dagen ska de tas.

  Så får vi se..

  min mamma har jobbat på Önh som läkarsekreterare. Och hon tror jag kan ha en latent halsfluss… (En som inte brytit ut än) men men…

  Ingen Antibiotika kur, ingen annan hjälp har man fått.

  Trots att jag enbart har fått Kåvepenim under de sista 22 åren 1 gång bara.

 41. Blir lite nedslagen över att läsa att det är svårt att få hjälp men oj vad glad jag blev av att se att andra har samma problem!

  Jag började ha ont för bara några dagar sedan men klarar knappt av att fungera som människa, så hur ni stackars satar haft det såhär i månader går knappt att ta in. Jag upplever samma som ni andra, ont i käke och öra, även i tinningen och svullen i halsen. Nästan hela vänstra sidan av ansiktet, om ni tänker den del som är mellan ögat och hårfästet. Det kommer och går och strålar och pangar till. Har stundvis svårt att äta och prata öronen tjuter samt har bultande huvudvärk till och från.

  Har inte kontaktat vården ännu i och med att det bara gått några dagar och pågående pandemi, och det verkar som att de inget kan göra heller?

 42. Har varit på vårdcentral, at läkare har tittat på mig och han visste inte riktigt vad detta är, men han tyckte att det är någon sort muskel eller nerv inflammation, så jag fick naproxen 2xdagligen i en vecka, och han sa att om det inte blir bättre att jag ska ringa tillbaka. Har ätit naproxen enl ordination i 4 dagar nu, men är inte alls bättre, så jag vill gärna vara remiterad till önh.
  Mina symptom är: smärtpunkt sitter bakom högra halsmandel, har inte ont konstant, endast vid vissa rörelse position, som t ex gäspning, och när jag lutar huvudet bakåt eller till vänster, och då känns det skarp värk mitt bakom hägre halsmandel som strålar uppåt örat. Är orolig att det kanske är något allvarligt.

 43. Hej igen!

  Min smärta är till största del i halsen alltså inne i halsen. Är det så för er också? Är dock ändå inne på att det har något med muskulatur eller muskelfästen att göra. Har dock varit hos både husläkare och öron näsa halsläkare som inte kunnat ge något svar på om det kan vara något sånt. Ska nu få röntgas med magnetkamera men det uppfattar jag mest som ett sätt att få mig att acceptera att det inte finns något fel att hitta. Någon som vet hur man behandlar inflammationer i muskler eller muskelfästen i halsen/käken.
  Hoppas ni andra hittar svar. Vi kan väl hålla kontakten här. Skönt att höra andra med liknande symtom.

 44. Hej!
  Jag förstår att ni lider illa av detta, vilket är hemskt att läsa så vi på Skadekompassen arbetar nu aktivt med att finna de vårdgivare som har särskild kunskap av detta besvärsområde och som kan både ställa diagnos och ge behandling.

  Vi lägger till dessa vårdgivare, allt eftersom, i vårt register över vårdgivare med matchad kompetens. Ni finner dem här.

  Vårdgivare vid ont i käke, öra och hals

 45. Har exakt dessa problemen. Kan även få feber känsla och att smärtan sträcker ut sig i ansiktet, blir samtidigt väldigt varm. När jag nyser så känns de ibland som örat ska explodera. Har också ont i örat (tryck) strålande smärta mot ansiktet ner i käke och hals. Hela vägen ner till nyckelbenet. Ingen kan heller hjälpa mig, äntligen fått remiss till öron näsa hals.

 46. Ja du Maja doktorn trodde det var en inflammation för jag var lite öm på halsen under örat. Vad medicinen hette minns jag inte. Har varit på skiktröntgen idag och får svar om nån vecka trodde sköterskan.
  Har inte känt något på en vecka men är helt säker på att det kommer tillbaka. Har varit så förut också. Har tänkt flera gånger ifall detta har med stress att göra eller saker som hänt runt omkring mig.
  Hoppas nu att de hittar felet på mig.

 47. Jag önskar att jag visste Maria. De läkare jag träffat har inte kunnat ge några svar. Har fått diagnos hypokondri. Jag tänker själv att det kanske har något med muskulatur eller muskelfästen att göra. Hur man blir av med det har jag inga svar på. Hoppas på att bettskenan ska hjälpa då jag troligen pressar tänder på natten. Tandläkaren sa att det även kunde ge smärta i halsen såväl som käken. Hur är dina symtom?

 48. Hej!

  Är det någon som fått någon rätsida på sina problem. Jag har varit hos tandläkaren och ska få bettskena. Men undrar om det verkligen kan förklara smärtan i halsen. Hur känns det i din hals Petra? Vad var det som gjorde att läkaren tror att det är en muskelinflammation? Vilken typ av röntgen ska du göra? Vad var det för medicin? Jag har haft ont i halsen i ett halvår. Bara på ena sidan. Har även ont i käken på samma sida. Smärtan är bättre vissa dagar.

 49. Hejsan
  Jag känner igen alla symtom som ni beskriver. Jag har haft ont nu i 2 månader och varit till 3 olika doktorer men ingen vet vad det är. Den sista jag var till igår trodde det kanske var en inflammation i en muskel i halsen. Men han var osäker så jag ska tillbaka på en röntgen snart. Han ville även att jag skulle prova en medicin som de ger personer som har epilepsi. Men jag vågar inte ta den för det var svåra biverkningar.
  Jag blev ärligt glad när jag läste era beskrivningar för jag trodde att jag hade blivit ”knäpp” när ingen kan hitta felet på mig.
  Hoppas nu att vi alla får hjälp någon gång.

 50. Jag har exakt samma problem samt tinnitus/lock med pipande i öronen som kommer och går. Vill bara bli av med det nu. Har haft det i över ett år mer elker mindre intensivt.

 51. Hej!
  Jag har precis dessa symtom sedan 4 månader. Ont i hals, öra, käke på höger sida. Smärtan kommer och går.

 52. Hej, jag har precis som många av er exakt samma symptom. Jag känner en smärta på vänstra sidan av mitt ansikte runt käken och örat, jag har också ibland fått kraftiga smärtor i örat under korta stunder och sen försvinner det. Jag har märkt hur jag ofta får ticks i form av ryck i näsan, vänstra ögat och vänstra kinden. Jag går också och tryck utjämnar hela tiden för det känns konstigt i hela huvudet. Någon som har fått något bra svar på vad det kan vara? för jag är nämligen under 20 och dem flesta jag har hört som har detta är runt 40 eller äldre… // Charlie

 53. Hej! Jag har samma symptom. Någon som har hittat svar till problemet?
  Hälsningar Cristina

 54. Hej! Jag känner igen besvären, blev behandlad med penicillin flera gånger mot örongångsinflammation men blev aldrig bra. Slutligen fick jag hjälp av en öron näsa halsdoktor som konstaterade att mina besvär kom ifrån ansiktsnerven. Jag fick medecin och informationen i nerven försvann dock efter några månader men jag blev ju bra.

 55. Mycket intressant läsning vad gäller ”påsar” under öronen på både hö resp vänster.
  Har haft 4 läkare på min VC som inte kommit fram till vad kan detta vara, eller någon sa ett fall för sjukgymnasten. Tyvärr lyckades inte sjukgymnasten något vidare.
  En läkare föreslog remiss öron/näsa/hals.
  Sagt och gjort, man tycktes sig känna en knuta, röntgen nästa. Käkbenen var ok.
  Nu står jag här och har gjort en ny egen remiss, nog måste man väl som utbildad läkare kunna komma fram till vad är det som gör att den skärande smärtan går ner i käkbenen.

 56. Hej, beskrivningen passar väldig bra med de smärtor jag har. Hur går det för er? Hittade man orsaken? Jag misstänker tänderna dock hittar tandläkaren inget.
  Hälsningar,
  Mona

 57. Hej.

  Min mamma har haft långvariga smärtor under käkbenet (en punkt under som strålar mot örat och mot halsen, hon har även upplevt tix uppmot ögat). Hon beskriver som att hon känner mittpunkten på smärtan och att den skjuter mot halsen och örat. Hon känner sig även svullen i halsen.
  Hon har fruktansvärt ont och har haft det i 6 månader nu.. vi har vart hos 30 olika läkare/specialister/tandläkare under dessa 6 mån.. vi har vart hos tandläkare som tagit bort två tänder för dem trodde det var tänderna, då den smärtande punkten låg under den dåliga tanden sa läkaren. Men det slutade inte göra ont. Så hon fick remiss till odontologen som öppnade upp vid tandköttet och ”rensade” vassa toppar och rester av. Det hjälpte 1vecka sen var smärtan tillbaka. sen har hon gått på tre penicillin kurer för att se om det hjälper.. sen har hon fått bettskena.. gått på diklofenak, alvedon, ipren, allt som går i olika kurfaser.. testa övningar hos bettfysiolog. Sjukgymnast.
  Jag har nu bokat tid hos hals/öron och neurolog för att se..
  Alla har sina bedömningar. Min mamma är även svullen på den sidan där hon har ont, bettfysiologen påstår att det är att hon har starkare muskler där… Men det ser även jag som inte är läkare att det är svullet och blivit som en ”påse”, det är inga muskler…

  Kan det fortfarande vara nåt från tanden? Kan det missats nåt trots att de sa att allt läkt ihop fint o röntgen inte påvisade något? Kan det vara käkledsinflammation eller en inflammation under tanden? Kan det vara något farligare?
  Min mamma har även nyligen blivit diagnotiserad med aritmy artvn. Hon hade även näthinneavlossning och gaskoppsavlossning för en månad sedan och nu börjar det på andra ögat.
  Det händer så mycket på en gång! 🙁

  Min mamma mår hemskt dåligt och även vi andra omkring hennes som får se henne lida så mycket, snälla hjälp oss om du vet vad det kan vara eller om du kan någon specialist, vi är så desperata efter hjälp 🙁

  Hälsningar Martlna

 58. Hej ! Är nyfiken på hur det gick med dina besvär , jag har exakt likadana problem och känner mej desperat just nu , har haft ont i 7 månader och ingen kan hjälpa mej ! Mvh Christina

 59. Hej Lina!

  Några riktlinjer som kanske kan hjälpa dig:

  Om smärtan provoceras av att tugga, gäspa, svälja eller prata så brukar käkleden vara orsaken.

  En stark skarp smärta pekar mer mot käkleden medan en diffus värk pekar mer mot muskulär orsak.

  Ett smärtfullt klickande kring käkleden indikerar att käkledsmenisken inte ligger rätt. Detta kan manipuleras, ofta med gott resultat.

  Smärta som uppstår spontant och ökar successivt över några veckors tid kan bero på förslitning i leden, vilket sällan drabbar kvinnor under 40 år.

  Möjligen kan även C3 nervrotskompression vara orsaken.

  Eftersom både läkare och tandläkare har haft svårt att ställa diagnos så är det nog ett lurigt fall. Mitt råd blir att söka vidare, hos fler tandläkare alternativt att du söker tid hos en OMT, MDT eller OMI-utbildad sjukgymnast eller läkare så undersöker de dig utifrån sina kunskaper och kan förhoppningsvis ringa in orsaken till dina besvär.

  Lycka till!

  Daniel Öhlin
  leg sjukgymnast
  Ortomed Göteborg

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Vi värnar om din integritet.

Tänk på att:

Som användare våra Webbsidor och våra Tjänster liksom av detta forum accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy Du godkänner därtill även att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra. För att värna om din integritet rekommenderar vi dig att inte använda ditt riktiga namn samt i övrigt undvika att lämna sådan information som kan härledas till dig som person. Tänk även på detta när du väljer ditt användarnamn när du skapar ditt konto hos oss då ditt användarnamn kommer stå som avsändare för ditt meddelande i forumet. Din e-postadress visas dock inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.

Integritetspolicy och hantering av cookies

Skadekompassen AB med org.nr 559265-1458, (”Skadekompassen”, ”Vi”, ”Vår”, ”Vårt” eller ”Oss”), är ansvarig för behandlingen av de personuppgifter som samlas in när du besöker hemsidan (”Webbsidan”), eller använder våra tjänster (”Tjänster”) och är således personuppgiftsansvarig. När du använder våra Tjänster ombes du tillhandahålla uppgifter vilket leder till att du som person kan identifieras (”Personuppgifter”). När du genom våra Tjänster kontaktar en vårdgivare eller mottagning (”Tjänsteleverantör”) överförs vissa personuppgifter till Tjänsteleverantören och dessa uppgifter behandlas då vidare av Oss samt tjänsteleverantören under varsitt åtskilt ansvar. Vi strävar efter att inhämta så få Personuppgifter som möjligt för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig och våra Leverantörer.

Den information som du tillhandahåller Oss kommer behandlas och skyddas i enlighet med denna integritetspolicy (”Integritetspolicy”) och tillämplig lag.

Vi är måna om våra besökares integritet varför vi har en hög säkerhetsnivå för att skydda de personuppgifter som kommer i Vår kontroll. Det är frivilligt för dig att lämna Personuppgifter till Oss, men det är samtidigt nödvändigt för Oss att behandla dina Personuppgifter om du använder vår Webbsida och våra Tjänster för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig.

Genom att använda Webbsidan och våra Tjänster accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt denna Integritetspolicy. Du godkänner även att Vi använder elektroniska kommunikationsmedel för att skicka information till dig.

Innan du använder Webbsidan och våra Tjänster är det viktigt att du läser och förstår Integritetspolicyn. Innehållet i Integritetspolicyn kan komma att ändras och den aktuella versionen av Integritetspolicyn är den som är publicerad på denna webbadress.

Vid frågor om integritets- och dataskydd kan du kontakta Oss genom att skicka ett e-postmeddelande till info@skadekompassen.se.

Viktiga begrepp

Personuppgifter innebär information som direkt eller indirekt kan knytas till en fysisk levande person. Exempel på personuppgifter är namn, adress, e- postadress, telefonnummer och bland även  din dator/mobil/surfplattas IP-adress.

Behandling av personuppgifter innefattar all hantering av personuppgifter såsom insamling, registrering och lagring.

Personuppgiftsansvarig är den som ensam eller tillsammans med annan bestämmer ändamålen och medlen för behandling av personuppgifter och som är ytterst ansvarig för att behandlingen sker i enlighet med tillämplig lagstiftning.

Cookies (kakor) är en liten textbaserad datafil som en webbserver kan be att få spara i din dator. Genom att kakornas innehåll vanligtvis skickas tillbaka med varje förfrågan till webbplatsen ifråga är det möjligt för servern att hålla reda på besökarens preferenser eller identitet. Syftet kan vara att du inte ska behöva logga in på nytt eller ange språkval och andra inställningar för varje besök, att följa med hur webbplatsen används eller att användaren ska få individualiserad information och reklam baserad på tidigare sökningar och beteenden.

Personuppgifter vi samlar in

Vi samlar in personuppgifter för att våra Tjänster ska fungera effektivt och ge dig bästa möjliga upplevelse. Vissa av dessa uppgifter tillhandahåller du direkt, exempelvis när du fyller i ett formulär vid kontakt med en Leverantör eller för att ställa en fråga i vårt forum, då du gör en beställning av en prenumeration eller när du registrerar dig för och skapar ett konto på våra webbsidor, administrerar ditt användarkonto för en Tjänst, anmäler dig till ett evenemang, registrerar dig för ett nyhetsbrev, köper en produkt i en webbshop eller kontaktar oss för support. Vi får även information då du interagerar på våra Websidor och använder våra Tjänster exempelvis genom genom användning av teknik som cookies på våra webbsidor och genom information som vi får tillgång till via den enhet; mobil, dator eller surfplatta du använder dig av när du tar del av våra Tjänster.

Personuppgifter som samlas in kan vara följande:

 • Person- och kontaktinformation, vilket kan vara namn, adress, e-postadress och telefonnummer.
 • Geografisk information. Genom så kallad “geolokalisering” är det via IP-adressen möjligt att fastställa var en Internetanvändare befinner sig. Geolokalisering används framförallt för visa de vårdgivare som ligger närmast dig.
 • Enhetsinformation inhämtas med hjälp av Google Analytics för att få information om exempelvis IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning.
 • Cookies används för att möjliggöra hemsidans funktioner och för att Vi skall känna igen dig och lättare kunna förstå vad du är intresserad av. Vi spårar trafiken direkt eller genom tredje parter som exempelvis Google Analytics.
 • Om Vi anser att den är relevant för vårt åtagande gentemot dig eller våra Leverantörer kan vi komma att lägga till information från andra källor, vanligtvis våra kunder eller partners. Data från dessa källor kan även omfatta information som registrerades innan du ingick avtal med Oss.

Syfte med behandlingen av Personuppgifter

Uppgifterna inhämtas för administration och kommunikation angående de Tjänster Vi tillhandahåller. De kan också komma att användas för marknadskommunikation och verksamhetsutveckling av både Skadekompassen AB, Ortomed Sverige AB och de eventuella Leverantörer du eller Vi kontaktar. Vårt berättigade intresse för behandlingen grundar sig i vårt mål att uppfylla våra åtaganden och för att kunna erbjuda en bra tjänst.

För marknadskommunikation och verksamhetsutveckling grundar sig det berättigade intresset i den kundrelation du ingår med Oss genom att använda vår Webbsida och Tjänster.

Leverantörens berättigade intresse för behandlingen grundar sig i fallet för administration och kommunikation angående den förfrågan eller kontakt du genom Oss tar med Leverantören. För marknadskommunikation och verksamhetsutveckling grundar sig det berättigade intresset i den kundrelation du ingår med leverantören genom din kontakt. Om Tjänsteleverantören har meddelat  eller inhämtat godkännande av egna villkor i samband med din kontakt gäller i så fall dessa villkor istället för vad som anges här.

Genom att godkänna denna Integritetspolicy, godkänner du att Vi använder dina Personuppgifter för följande ändamål:

 • Erbjuda våra tjänster
 • Kommunicera med dig
 • Skicka vidare dina kontaktuppgifter till Leverantören du visat intresse för
 • Fullgöra våra avtalsenliga och lagenliga förpliktelser
 • Analysera användande och efterfrågan för att förbättra och vidareutveckla tjänsterna
 • Förebygga, begränsa och utreda missbruk av Webbplatser och våra tjänster

Därtill kan Vi komma att hantera den trafik, data och de kommunikationer som sker via Webbplatsen för att förbättra Webbplatsen och våra Tjänster, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller för att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. 

Vem delar vi dina uppgifter med?

Uppgifter vi delar till andra kommer som huvudregel vara till Leverantör du visade intresse för men utöver detta kommer vi som regel inte att utlämna dina Personuppgifter till tredje part men om så skulle ske genomförs utlämnandet i enlighet med denna Integritetspolicy. Vi vidtar lämpliga och rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med adekvat skyddsnivå när den har överförts till eller delats med tredje part.

Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som du godkänt att Vi får lämna sådan information till, eller som Vi enligt lag måste lämna ut information till.

Om Vi säljer eller köper en verksamhet eller tillgångar, eller väsentlig del av våra tillgångar förvärvas av tredje part, kan vi komma att lämna dina uppgifter till en sådan köpare.

Lagring av personuppgifter

Dina personuppgifter behandlas i huvudsak i våra egna IT-system som finns i Sverige, men de kan även bli föremål för behandling i system som är placerade inom EU/EES och i undantagsfall kan de överföras till ett land utanför EU/EES. Om vi delar dina personuppgifter med en tredje part som, antingen själv eller genom en underleverantör, är etablerad eller lagrar information i ett land utanför EU/EES får biträdet endast ta del av information som är relevant för ändamålet. Vi vidtar alltid alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att skyddsnivån är densamma som inom EU/EES.

Vi lagrar dina Personuppgifter enbart när vi har skäl att göra det eller så länge det är nödvändigt för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden/avtal gentemot dig som kund. Om du avregistrerar dig från våra tjänster tar vi bort dina personuppgifter så snart vi kan, med undantag för avidentifierade uppgifter som vi kan komma att spara för statistikändamål. Vi kan även komma att behålla dina uppgifter om vi på grund av lag eller myndighetsbeslut tvingas att göra så.

Dina rättigheter

Du har rätt att en gång per år, kostnadsfritt, begära registerutdrag av de Personuppgifter som Vi behandlar om dig. Ansökan skall vara skriftlig, underskriven av dig och skickas till Skadekompassen AB, Norra Allégatan 8, 413 01 Göteborg

Du har också rätt att begära ändring i fråga om personuppgifter som är felaktiga och du har rätt att få information om hur och varför vi behandlar dem.

Om datan inte längre är nödvändig för det syfte den blev insamlad för har du rätt att begära att vi raderar datan och om det inte finns lagmässiga skyldigheter för Oss, som hindrar radering av datan, kommer Vi på din begäran att radera samtliga icke-nödvändiga Personuppgifter om dig i vår databas.

Du kan välja att blockera eller avaktivera cookies från olika parter genom att välja lämpliga inställningar i din webbläsare. Om du gör det kan du förhindras att använda hela eller delar av funktioner i vår Webbplats eller våra Tjänster.

Om du får reklammeddelanden via e-post eller SMS från oss och vill avanmäla dig från dem kan du göra det genom att följa anvisningarna i meddelandet. Notera att annan kommunikation som krävs för att vi ska kunna tillhandahålla Tjänsterna inte omfattas av en sådan avanmälan, exempelvis kommunikation som avser ändringar eller uppdatering av användarvillkor.

Om du önskar justera, radera eller erhålla information om lagrade Personuppgifter eller nyttja din rätt till dataportabilitet kontaktar du oss via epost till info@skadekompassen.se och anger vad du har för önskemål.

Skadekompassen AB, Göteborg, den 24 augusti 2020