Värk i käke, öra, hals

Jag har i snart 3 mån haft värk i käken, kindbenet, örat och halsen på vänstra sidan av ansiktet (även utanpå halsen ner mot nyckelbenet). Har vart hos en rad läkare och tandläkare som alla verkar ha svårt att ge mig svar på vad det kan vara eller hur jag ska bli bra. Nu undrar jag om det kan vara käkleds- eller käkmuskelsinflammation. Men jag undrar: är det verkligen normalt att man får ont/känner sig svullen i halsen då? En annan sak jag undrar är: hur kan man veta om en inflammation spridit sig till intill liggande områden, eller om det bara är smärtan som spridit sig?

3 svar

 1. Hej.

  Min mamma har haft långvariga smärtor under käkbenet (en punkt under som strålar mot örat och mot halsen, hon har även upplevt tix uppmot ögat). Hon beskriver som att hon känner mittpunkten på smärtan och att den skjuter mot halsen och örat. Hon känner sig även svullen i halsen.
  Hon har fruktansvärt ont och har haft det i 6 månader nu.. vi har vart hos 30 olika läkare/specialister/tandläkare under dessa 6 mån.. vi har vart hos tandläkare som tagit bort två tänder för dem trodde det var tänderna, då den smärtande punkten låg under den dåliga tanden sa läkaren. Men det slutade inte göra ont. Så hon fick remiss till odontologen som öppnade upp vid tandköttet och ”rensade” vassa toppar och rester av. Det hjälpte 1vecka sen var smärtan tillbaka. sen har hon gått på tre penicillin kurer för att se om det hjälper.. sen har hon fått bettskena.. gått på diklofenak, alvedon, ipren, allt som går i olika kurfaser.. testa övningar hos bettfysiolog. Sjukgymnast.
  Jag har nu bokat tid hos hals/öron och neurolog för att se..
  Alla har sina bedömningar. Min mamma är även svullen på den sidan där hon har ont, bettfysiologen påstår att det är att hon har starkare muskler där… Men det ser även jag som inte är läkare att det är svullet och blivit som en ”påse”, det är inga muskler…

  Kan det fortfarande vara nåt från tanden? Kan det missats nåt trots att de sa att allt läkt ihop fint o röntgen inte påvisade något? Kan det vara käkledsinflammation eller en inflammation under tanden? Kan det vara något farligare?
  Min mamma har även nyligen blivit diagnotiserad med aritmy artvn. Hon hade även näthinneavlossning och gaskoppsavlossning för en månad sedan och nu börjar det på andra ögat.
  Det händer så mycket på en gång! 🙁

  Min mamma mår hemskt dåligt och även vi andra omkring hennes som får se henne lida så mycket, snälla hjälp oss om du vet vad det kan vara eller om du kan någon specialist, vi är så desperata efter hjälp 🙁

  Hälsningar Martlna

 2. Hej ! Är nyfiken på hur det gick med dina besvär , jag har exakt likadana problem och känner mej desperat just nu , har haft ont i 7 månader och ingen kan hjälpa mej ! Mvh Christina

 3. Hej Lina!

  Några riktlinjer som kanske kan hjälpa dig:

  Om smärtan provoceras av att tugga, gäspa, svälja eller prata så brukar käkleden vara orsaken.

  En stark skarp smärta pekar mer mot käkleden medan en diffus värk pekar mer mot muskulär orsak.

  Ett smärtfullt klickande kring käkleden indikerar att käkledsmenisken inte ligger rätt. Detta kan manipuleras, ofta med gott resultat.

  Smärta som uppstår spontant och ökar successivt över några veckors tid kan bero på förslitning i leden, vilket sällan drabbar kvinnor under 40 år.

  Möjligen kan även C3 nervrotskompression vara orsaken.

  Eftersom både läkare och tandläkare har haft svårt att ställa diagnos så är det nog ett lurigt fall. Mitt råd blir att söka vidare, först hos fler tandläkare alternativt att du söker tid hos omi-utbildad sjukgymnast eller läkare så undersöker de dig utrifrån sina kunskaper och förhoppningsvis orsaken till dina besvär ringas in.

  Lycka till!

  Daniel Öhlin
  leg sjukgymnast
  http://www.ortomed.se

Lämna ett svar

Posta i forumet med formuläret nedan.

Skadekompassen logo

Policy för alla användare av forumet:

Vi värnar om din integritet.

Tänk på att:

Som användare våra Webbsidor och våra Tjänster liksom av detta forum accepterar du vår behandling av dina Personuppgifter enligt vår Integritetspolicy Du godkänner därtill även att det du skriver publiceras och därmed kan läsas av andra. För att värna om din integritet rekommenderar vi dig att inte använda ditt riktiga namn samt i övrigt undvika att lämna sådan information som kan härledas till dig som person. Tänk även på detta när du väljer ditt användarnamn när du skapar ditt konto hos oss då ditt användarnamn kommer stå som avsändare för ditt meddelande i forumet. Din e-postadress visas dock inte.

Du godkänner att använda forumet på ett civiliserat sätt och inte skriva sådant som omfattar rasism, pornografi, hot eller kränkande/nedlåtande kommentarer om människor, organisationer eller företag. Din text skall heller inte omfatta reklam som uttryckligen gynnar produkter eller företag och vi ber er att uttrycka er vänligt och respektfullt i alla avseenden då vi vill uppmuntra till en positiv och hjälpande anda.

Du tar hela ansvaret för det du skriver och förmedlar på forumet och forumets administratör förbehåller sig rätten att ta bort sådant som; inte anses följa denna policy, anses vara olämpligt eller irrelevant för denna webbplats.

Om du anser att ett inlägg eller kommentar inte följer vår policy så ber vi er att kontakta oss.

Om du vill ta bort dina uppgifter från detta forum går det bra att skicka en begäran om detta till info[at]skadekompassen.se. Skicka då din begäran från den e-postadress du använde när du postade ditt inlägg.

Skadekompassen.se och dess ägare Ortomed Sverige AB har rätt att kontakta dig via din e-postadress.

Policytillägg för legitimerade vårdgivare.

Du som är legitimerad vårdgivare och som svarar på inlägg och kommentarer skall undvika att hänvisa till din egen mottagning men du kan hänvisa till en lämplig yrkeskategori, behandlings- eller undersökningsmetod och du bör skriva under med ditt riktiga namn och med namnet på din mottagning. Om du har en vårdgivarsida här på Skadekompassen kan du skriva in länken till den så att mottagaren av informationen kan få mer information om dig/er.