Om oss

Skadekompassen.se

Skadekompassen hjälper patienter att hitta och förstå sin skada samt hitta vårdgivare med rätt kompetens i sitt närområde.

Vi informerar om de vanligaste skador och sjukdomstillstånd som drabbar oss, hur du själv kan ta hand ditt besvär, vilken behandling som är lämplig och erbjuds i vården. Vi hjälper dig att hitta och kontakta en vårdgivare som arbetar med just din skada/sjukdomstillstånd eller erbjuder lämplig undersöknings- respektive behandlingsmetod. Vi hjälper även till att finna lämpliga skydd och hjälpmedel för avlastning, smärtminskning och ökad aktivitetsförmåga.

Kunskap hjälper!

Vi är övertygade om att en välinformerad patient bidrar till effektivare vård både ur patientens och vårdgivarens perspektiv samt till ett snabbare tillfrisknande och återgång till arbete och önskade aktivitetsformer.

Våra medicinska informationssidor

Informationssidorna skrivs/granskas av legitimerad vårdpersonal med speciell ämnesområdeskompetens.

Ansvarsfriskrivning

Symtom, behandlingar och åtgärder som beskrivs är allmänna och kräver individuell bedömning och anpassning. Att följa råden utan uppsikt eller handledning av vårdgivare sker på egen risk och Skadekompassen, textförfattare eller granskare är ej ansvariga för eventuell försämring eller annan skada som kan uppkomma av att följa vår information och våra rekommendationer.

Skadekompassens vårdgivarregister

Syftet med vårt vårdgivarregister är att underlätta för patienter att komma till rätt vårdinstans direkt och för vårdgivare att ta emot patienter som söker deras specialkompetens.

Skadekompassens vårdgivarregister består av legitimerade vårdgivare och de ansvarar själva för den vård de erbjuder. Inom de vårdområden som inte kräver legitimation (exempelvis massage) skall de arbeta utifrån sin branschorganisations riktlinjer.

Skadekompassen.se tar inte ansvar för den vård som vårdgivarna i vårt vårdgivarregister erbjuder.

För patienten är det en fördel om vårdgivaren tar emot de patienter de är bäst på att omhänderta och så här säger anslutna vårdgivare om Skadekompassen. Läs vårdgivares omdömen om Skadekompassen här.

Fyseum.se – webshop med utvalda skydd, ortoser och hjälpmedel

fyseum.se säljer noga utvalda ortoser, ledskydd, ergonomiprodukter och specialskor. Vi har valt varor av hög funktions- och materialkvalitet från världsledande leverantörer för att du enkelt skall kunna hitta ett hjälpmedel som hjälper dig att vara fysiskt aktiv i vardag, arbete eller idrott.

Företagsfakta

Skadekompassen.se ägs och drivs av Ortomed Sverige AB (556540-2251), ett privat och egenfinansierat företag. Ortomed Sverige AB har varit aktiv inom hälso- och sjukvård sedan 2004 och har sitt säte i Göteborg.

Upphovsrätt

Innehållet på Skadekompassen.se databas skyddas av upphovsrättslagen samt av katalogskyddet enligt paragraf 49 i Upphovsrättslagen. Det är förbjudet att kopiera hela eller delar av databasen och göra det tillgängligt för allmänheten, utan upphovsmannens tillstånd, det vill säga Skadekompassen.se.

Du får ändå gärna använda vårt material, både för att visa på hemsidor och efter utskrift av vår databas, men med vårt tillstånd. Fråga oss!

Kontakta oss

Vårdgivare kan kontakta oss via formuläret längst ner på denna sida.

Övriga/patienter kan kontakta oss via formuläret på denna sida. Observera att vi inte svara på frågor rörande sjukdomstillstånd, behandlingar eller undersökningar utan endast frågor rörande Skadekompassen och dess funktionalitet. Har du frågor relaterade till sjukdomstillstånd, behandling eller undersökningar kan du ställa dem i vårt frågeforum där de kan besvaras av vårdgivare relaterade till ämnet. Dessa frågor och svar kan publiceras och synas för  andra som kan vara hjälpta av informationen.