fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp), Löpanalys, Ont i knät, Depression & Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg III – Skadekompassen

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp), Löpanalys, Ont i knät, Depression & Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg III resulterade i 0 vårdgivare

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp)

Hälkoppsinlägg, även kallad hälkopp, är ett styvt, men sviktande specialinlägg med stabil och högt stöd för häl och mellanfot framtaget av idrottsläkaren Ola Wessmark i slutet av 80-talet. Hälkoppsinlägget är vetenskapligt och kliniskt väl beprövat och rekommenderas av det svenska forskarteamet som behandlingsmetod vid hälsmärta hos barn. Studierna visar signifikant tjockare hälkudde, minskad smärta och kortare utläkningstid hos barn med Severs skada. Hälkoppsinlägget rekommenderas även vid hälsmärta hos vuxna då samma goda effekt ses där. Hälkoppsinlägget är mycket effektivt vid Severs skada, hälsporre, plantar fasciit, hälkuddesyndrom och ömma trampdynor.

Löpanalys

Löpanalys innebär att man studerar biomekanik, steglängd, stegfrekvens och studshöjd under löpning. Löparen filmas från olika vinklar och dessa analyseras sedan i slow motion där avvikelser blir mer tydliga. Löpanalys görs oftast med löparen springandes på ett löpband då det är tekniskt svårt att utföra analysen live i löparspåret. Studier visar dock att det är ganska överrestämmande att göra analysen i spåret eller på bandet. Syftet med en löpanalys kan vara att finna en ogynnsam löpteknik. En ogynnsam löpteknik kan innebära ökad risk att drabbas av en löparskada och den anses också kunna vara en bidragande orsak till en befintlig skada. En löpanalys kan även göras för att man önskar förbättra en löpteknik och prestationsförmåge.

Ont i knät

Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg III

En vårdgivaren med steg III i OMT (ortopedisk manuell terapi) har mycket hög kompetens rörande bedömning/diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rörelseorganen. Det behövs ingen remiss till sjukgymnast eller läkare och man får välja själv vem man vill boka tid hos. OMT - Ortopedisk Manuell Terapi - är ett internationellt specialistområde inom fysioterapin (sjukgymnastiken) för omhändertagande av akuta och långvariga smärttillstånd, funktionsstörningar och skador och sjukdomar i det neuro-muskulo-skelettala systemet (Rörelsesystemet).

Depression

Depression är så vanligt att ca var fjärde person drabbas av det någon gång under livet. När man är deprimerad är det vanligt att man känner sig nedstämd och har minskat intresse eller känner minskat nöje för att göra aktiviteter som man tidigare tyckt om att göra på ett sätt som medför ett lidande för den drabbade samt en påverkan på relationer och hur personen fungerar i tillvaron.

Behandling vid ångest

Det finns flera effektiva behandlingar vid depression, som psykoterapi, vanligen med KBT men även genom andra psykoterapeutiska tekniker, läkemedel och fysiska aktivitet. De flesta mår mycket bättre efter bara några veckor med rätt behandling. Det är därför viktigt att söka hjälp om man tror att man kan vara deprimerad.

Behandling i Stockholm, Göteborg, Malmö

Det finns många bra psykologer, psykoterapeuter och läkare i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra orter som är erfarna och hjälper dig med diagnostik och behandling av ångest och ångestsyndrom Vid misstanke om depression bör du söka dig till en psykolog, psykoterapeut eller till den vårdgivare du hänvisas till på din vårdcentral. Du kan söka själv direkt till privata vårdgivare, via ditt försäkringsbolag om du har en privat sjukförsäkring eller till den allmänna vården. Det viktigaste är att du söker och får hjälp. Det finns många bra psykologer i Göteborg, Stockholm, Malmö och övriga orter i landet. Du kan söka efter exempelvis psykologer eller efter KBT för att boka tid och träffa en vårdgivare antingen fysiskt på en mottagning eller online där du får god hjälp genom digital vård. Läs mer om depression

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar