fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp), Långtids EKG, Ont i huvudet, Nackspärr (akut torticollis) & Fotkirurgi – Skadekompassen

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp), Långtids EKG, Ont i huvudet, Nackspärr (akut torticollis) & Fotkirurgi resulterade i 0 vårdgivare

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp)

Hälkoppsinlägg, även kallad hälkopp, är ett styvt, men sviktande specialinlägg med stabil och högt stöd för häl och mellanfot framtaget av idrottsläkaren Ola Wessmark i slutet av 80-talet. Hälkoppsinlägget är vetenskapligt och kliniskt väl beprövat och rekommenderas av det svenska forskarteamet som behandlingsmetod vid hälsmärta hos barn. Studierna visar signifikant tjockare hälkudde, minskad smärta och kortare utläkningstid hos barn med Severs skada. Hälkoppsinlägget rekommenderas även vid hälsmärta hos vuxna då samma goda effekt ses där. Hälkoppsinlägget är mycket effektivt vid Severs skada, hälsporre, plantar fasciit, hälkuddesyndrom och ömma trampdynor.

Långtids EKG

Ont i huvudet

Fotkirurgi

Nackspärr (akut torticollis)

Nackspärr innebär att man plötsligt får stelhet och ont i nacken. Det blir svårt att vrida och luta huvudet, ofta mer åt ett håll, samt att nack- och halsmuskler blir krampaktiga och ömma. Nackspärr är ett tillstånd som drabbar många någon gång i livet och det är vanligt att ha återkommande nackspärrsepisoder. Det klassas inte som någon sjukdom i sig utan snarare som ett symtom med flera möjliga orsaker. Nackspärr uppstår plötsligt och är övergående. Ofta börjar besvären med att man gjort en häftig rörelse med huvudet eller att man sovit med huvudet i en ogynnsam position. Uppkomstmekanismen kan vara olika men det är vanligt att en diskförändring leder till att vävnader med nerver i sig signalerar smärta och att ett reflektoriskt muskelpåslag följer på detta. Ofta går tillståndet över av sig själv inom ett par dagar eller en vecka, men nackspärr orsakat av en disk kan gå över betydligt snabbare om egenvård och behandling riktad mot diskbesvären påbörjas.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar