fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp), Ont i nacken, Tinnitus (oljud i öronen) & Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen – Skadekompassen

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp), Ont i nacken, Tinnitus (oljud i öronen) & Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen resulterade i 0 vårdgivare

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp)

Hälkoppsinlägg, även kallad hälkopp, är ett styvt, men sviktande specialinlägg med stabil och högt stöd för häl och mellanfot framtaget av idrottsläkaren Ola Wessmark i slutet av 80-talet. Hälkoppsinlägget är vetenskapligt och kliniskt väl beprövat och rekommenderas av det svenska forskarteamet som behandlingsmetod vid hälsmärta hos barn. Studierna visar signifikant tjockare hälkudde, minskad smärta och kortare utläkningstid hos barn med Severs skada. Hälkoppsinlägget rekommenderas även vid hälsmärta hos vuxna då samma goda effekt ses där. Hälkoppsinlägget är mycket effektivt vid Severs skada, hälsporre, plantar fasciit, hälkuddesyndrom och ömma trampdynor.

Ont i nacken

Att ha ont i nacken är mycket vanligt och kan ha olika orsaker. Vanliga nackbesvär är; nackspärr, stel i nacken, spänningsvärk, torticollis, sträckning eller överansträngning, whiplash, nack och skuldermyalgi, diskbråck, diskbråck med utstrålning, nacke och armsmärta, artriter och hjärnhinneinflammation. Symtomen för de olika nackskadorna kan överlag vara ganska lika, men vid en noggrann klinisk undersökning hos välutbildade vårdgivare framträder olika kliniska bilder. Utifrån dessa kan diagnos ringas in och utifrån teorier kring den presenteras lämplig prognos, råd, egenvård och behandlingsalternativ.

Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen

En vårdgivare med OMI basexamen har hög kompetens i bedömning/diagnostisering, behandling och rehabilitering av smärt- och sjukdomstillstånd i rörelseorganen. Det behövs ingen remis till sjukgymnast eller läkare och man väljer själv till vilken sådan man önskar boka tid. Utbildningen OMI (ortopedisk medicin international) är internationell och den är samma för läkare, fysioterapeuter (sjukgymnaster), naprapater och kiropraktorer och löper över ca 4 år. Syftet med utbildningen är att erhålla specialiserade kunskaper i att ställa klinisk diagnos och välja rätt behandling.

Tinnitus (oljud i öronen)

Tinnitus är ett ljud av en mängd olika arter som i absoluta majotiteten endast uppfattas av den egna personen och är att betrakta som ett symtom som visar på andra, underliggande skador eller sjukdomar. Tinnitus framkommer ofta i samband med nedsatt hörsel och cirka tre av fyra med hörselskador lider av tinnitus. Tinnitus är vanligare bland äldre och andra särskilt utsatta personer är de med yrken eller fritidssysselsättningar som innebär utsättning för höga ljudvolymer. Även om tinnitus för de allra flesta aldrig kommer försvinna är det många som lär sig leva med sin tinnitus och det finns en mängd olika behandlingsmetoder för att minska de upplevda störningsmomenten.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar