fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp), Gånganalys - Videoanalyserad, Golfskador och golfrelaterade skador, Stroke (hjärnblödning och infarkt) & Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen – Skadekompassen

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp), Gånganalys - Videoanalyserad, Golfskador och golfrelaterade skador, Stroke (hjärnblödning och infarkt) & Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen resulterade i 0 vårdgivare

Hälkoppsinlägg (styv hälkopp)

Hälkoppsinlägg, även kallad hälkopp, är ett styvt, men sviktande specialinlägg med stabil och högt stöd för häl och mellanfot framtaget av idrottsläkaren Ola Wessmark i slutet av 80-talet. Hälkoppsinlägget är vetenskapligt och kliniskt väl beprövat och rekommenderas av det svenska forskarteamet som behandlingsmetod vid hälsmärta hos barn. Studierna visar signifikant tjockare hälkudde, minskad smärta och kortare utläkningstid hos barn med Severs skada. Hälkoppsinlägget rekommenderas även vid hälsmärta hos vuxna då samma goda effekt ses där. Hälkoppsinlägget är mycket effektivt vid Severs skada, hälsporre, plantar fasciit, hälkuddesyndrom och ömma trampdynor.

Gånganalys - Videoanalyserad

Videoinspelad gånganalys innebär att patienten filmas under gång, vanligen gående på ett löpband. Gångmönster och belastningsbild kan i efterhand studeras i normalfart eller slow motion och avvikelser från ett normalt eller optimalt gångmönster blir då tydligare.

Golfskador och golfrelaterade skador

Skador vid golf spel drabbar rygg, armbåge, axel, handled, fot, fotled, knä, och de vanligaste skadorna är golfarmbåge, tennisarm, ont i ryggen som ryggskott och diskbråck samt ont i handleden och ont i knät på grund av meniskskada, artros eller främre knäsmärta. Stukad fot och hälsporre också vanligt. Skadorna beror framför allt på att golfaren ökar sin aktivitetsnivå snabbare än vad kroppen hinner bygga upp den för och ofta sker detta i kombination med en dålig slagteknik. Att ta lektioner av ett pro och lära sig en bra svingteknik och därefter träna in den successivt över tid är ett bra sätt att förebygga skador av golfspel. Då en skada har uppstått hjälper våra vårdgivare; fysioterapeuter, läkare, naprapater i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sverige dig med diagnostik, behandling för att du snabbast möjligt skall bli frisk och tillbaks på golfbanan igen.

Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen

En vårdgivare med OMI basexamen har hög kompetens i bedömning/diagnostisering, behandling och rehabilitering av smärt- och sjukdomstillstånd i rörelseorganen. Det behövs ingen remis till sjukgymnast eller läkare och man väljer själv till vilken sådan man önskar boka tid. Utbildningen OMI (ortopedisk medicin international) är internationell och den är samma för läkare, fysioterapeuter (sjukgymnaster), naprapater och kiropraktorer och löper över ca 4 år. Syftet med utbildningen är att erhålla specialiserade kunskaper i att ställa klinisk diagnos och välja rätt behandling.

Stroke (hjärnblödning och infarkt)

Stroke eller slaganfall är en av våra folksjukdomar. Det är den tredje vanligaste dödsorsaken i Sverige och den vanligaste kroppsliga orsaken till långtidssjukvård. Stroke är ett samlingsnamn för det tillstånd med plötsliga symptom som uppstår då en del av hjärnan drabbas av ischemi (syrebrist). Syrebristen uppkommer till följd av antingen en blodpropp (infarkt) eller en bristning i något kärl (hjärnblödning). Hjärninfarkt är vanligare än blodpropp och sker i 85% av fallen och blödning i 15% [1]. Vid en hjärninfarkt täpper en blodpropp till ett kärl och orsakar syrebrist i det området. De berörda nervcellerna skadas eller dör snabbt (inom minuter) om inte proppen löses upp. Vid hjärnblödning förstörs nervcellerna i det berörda området och det kan bildas tryckökning i hjärnan. En form av stroke kallas TIA-transitorisk ischemisk attack. Symptomen är desamma som vid en stroke men de är övergående (vanligtvis inom några minuter eller timmar) och ger inga bestående skador.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar