fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Rehabilitering (rehabträning), Löpanalys, Ont i ryggen, Karpaltunnelsyndrom & Basal Kroppskännedom (BK) - Grundläggande nivå (C) – Skadekompassen

Rehabilitering (rehabträning), Löpanalys, Ont i ryggen, Karpaltunnelsyndrom & Basal Kroppskännedom (BK) - Grundläggande nivå (C) resulterade i 0 vårdgivare

Rehabilitering (rehabträning)

Löpanalys

Löpanalys innebär att man studerar biomekanik, steglängd, stegfrekvens och studshöjd under löpning. Löparen filmas från olika vinklar och dessa analyseras sedan i slow motion där avvikelser blir mer tydliga. Löpanalys görs oftast med löparen springandes på ett löpband då det är tekniskt svårt att utföra analysen live i löparspåret. Studier visar dock att det är ganska överrestämmande att göra analysen i spåret eller på bandet. Syftet med en löpanalys kan vara att finna en ogynnsam löpteknik. En ogynnsam löpteknik kan innebära ökad risk att drabbas av en löparskada och den anses också kunna vara en bidragande orsak till en befintlig skada. En löpanalys kan även göras för att man önskar förbättra en löpteknik och prestationsförmåge.

Ont i ryggen

Basal Kroppskännedom (BK) - Grundläggande nivå (C)

Basal Kroppskännedom (BK) är en fysioterapeutisk/ sjukgymnastisk behandlingsmetod där syftet med behandlingen är att upptäcka, förstå och stärka egna inneboende resurser för att successivt skapa egna möjligheter att påverka sin hälsa, öka sin kreativitet och göra egna val i livet. Genom enkla rörelseövningar som är anpassade efter människans anatomiska förutsättningar och rörelsemönster strävar man efter att locka fram det mest optimala, grundläggande och funktionella sättet att använda kroppen. Grundläggande nivå i Basal Kroppskännedom uppnås efter kurser A-C och Terapeutisk kompetens uppnås efter kurs E.

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom beror på inklämningen av nerven medianus i dess passage genom karpaltunneln i handleden. Nervinklämningen leder till symtom i form av smärta, domning och stickningar i hand, tumme, pekfinger och långfinger. Ibland kan smärta även stråla upp i underam och axel. Nattlig smärta är också vanligt och symtomen ökar vid arbete som inbegriper underarm, hand och fingrar. Vanligaste behandlingen är handledsortos samt information om lämpligt belastningsbeteende. Injektionsbehandling och operation kan behövas. Kvinnor löper större risk att drabbas än män och risken är större i medelåldern samt vid graviditet.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar