fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Tejpning vid hälsmärta, Fysisk arbetsmiljöbedömning, Ont i ryggen & McKenzie/MDT (examen) – Skadekompassen

Tejpning vid hälsmärta, Fysisk arbetsmiljöbedömning, Ont i ryggen & McKenzie/MDT (examen) resulterade i 0 vårdgivare

Tejpning vid hälsmärta

Vid tejpning vid hälsmärta är det viktigt att tejpa så att hälkudden får ett bra stöd. Om plantarfascian är överbelastad (som vid hälsporre) är det även bra att tejpen stödjer fotvalvet och hålfoten. Vårdgivare som tejpar onda hälar kan även diagnosticera din hälsmärta samt ge tips på övrig egenbehandling som kan hjälpa dig att bli smärtfri och öka din belastningsförmåga.

Fysisk arbetsmiljöbedömning

Fysisk arbetsmiljöbedömning innebär analys av arbetslokalens utformning och inredning, bullerdämpning, belysning, ventilation och hjälpmedel i arbetet. Den fysiska arbetsmiljön kan se väldigt olika ut för olika verksamheter. Idag innehåller de flesta arbeten en del kontorsarbete vid dataarbetsplats men alla olika typer av fysisk belastning ingår i arbetsmiljöarbetet. Översyn, genomförande och uppföljning av den fysiska arbetsmiljön ingår i det systematiska arbetsmiljöarbetet som åligger alla arbetsgivare att följa. Riskbedömning, förändringsarbete och utbildning av den fysiska arbetsmiljön kan göras av företagshälsovård, ergonom och arbetsmiljöingenjör, vilka kan arbeta inom det egna företaget eller anlitas för särskilda uppdrag.

Ont i ryggen

McKenzie/MDT (examen)

Examen i McKenzie fås efter klarat slutprov efter genomgång av alla grundkurser (A till E) inom Mekanisk Diagnostik och Terapi (MDT). En vårdgivare med examen i Mckenzie har hög kompetens inom diagnostik och behandling av sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. MDT-undersökningen är en unik, logisk och grundlig genomgång av dina problem i nacke – rygg, leder och muskler. Med kännedom om hur olika rörelser påverkar smärta och rörlighet kan en MDT-utbildad sjukgymnast/fysioterapeut komma fram till vilken typ av problem patienten har. Genom strukturerad undersökning, behandling och förebyggande åtgärder får patienten verktyg att hjälpa sig själv. Patienten får förståelse för sitt smärttillstånd och får lära sig att själv avhjälpa sitt problem och slippa smärtor. Yttersta målet med MDT är att förebygga att nya besvär uppstår och en av huvudprinciperna är att patienten ska bli oberoende av andras hjälp och behandling. Många patienter kan vittna om att deras livskvalité ökat då de lärt sig hantera sitt smärttillstånd själv.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar